AZS:

Pingpongiści walczą o “pudło” w lidze i wzmacniają się przed AMPA-mi

Celem był awans do grupy mistrzowskiej. Gdy to się udało tenisiści stołowi AZS-u Uniwersytetu Zielonogórskiego powalczą o trzecie miejsce. Oprócz rywalizacji w drugiej lidze zielonogórzanie szykują się do Akademickich Mistrzostw Polski.

Założenie przedsezonowe zostało spełnione i teraz rywalizujemy w grupie mistrzowskiej – mówi przed ostatnimi spotkaniami zawodnik AZS-u Kamil Schauer. Obecnie zielonogórzanie walczą o pozostanie na trzeciej pozycji, na której plasują się po czternastu spotkaniach. 

Uważam, że jest to naprawdę bardzo dobry wynik, bo takie mieliśmy założenia przed sezonem, żeby być w grupie mistrzowskiej. Apetyty rosną w miarę jedzenie i teraz chcemy stanąć na podium. Będziemy walczyć do końca. Mamy już zapewnione utrzymanie. W nasze szeregi wkradł się pewien luz, ale to nie znaczy, że odpuszczamy.Kamil Schauer, zawodnik AZS-u Uniwersytetu Zielonogórskiego

Końcówka sezonu to nie tylko walka o ligowe punkty, ale też rywalizacja w półfinale Akademickich Mistrzostw Polski. Nastawiamy się jednak na finał – dodaje Schauer.

W marcu kończy się sezon, ale mam nadzieję, że nasze przygotowania będą trwały nadal. W połowie kwietnia powinien być finał AMP-ów. Dla nas jest to bardzo realny cel, ponieważ doszedł na ten turniej do nas Kamil Nalepa z Superligowego ZKS-u Palmiarnia. Będzie on naszym liderem, ale pozostała czwórka gra na takim samym poziomie. My będziemy się zmieniać i rotować, ale on będzie nami dowodził.Kamil Schauer, zawodnik AZS-u Uniwersytetu Zielonogórskiego

W meczach ligowych akademicy u siebie podejmą ZKS III Nordis Zielona Góra, a na wyjeździe zagrają z LZS-em Raszówką. W międzyczasie zmierzą się w pófinale D Akademickich Mistrzostw Polski.

Cała rozmowa z Kamilem Schauerem poniżej.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Back to top button
Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close