AZS:

Pierwsze punkty u siebie? „Każda minuta na boisku, to więcej doświadczenia”

Szczypiorniści AZS-u Uniwersytetu Zielonogórskiego mają już na koncie premierowe zwycięstwo na pierwszoligowych parkietach. W najbliższą sobotę stają przed szansą zdobycia pierwszych punktów przed własną publicznością.

Do Zielonej Góry przyjedzie Nielba Wągrowiec, która jak dotąd wygrała obydwa spotkania. W inauguracyjnej kolejce zespół Bartosza Świerada pokonał po rzutach karnych rezerwy Orlen Wisły Płock, a przed tygodniem nie dał szans Gwardii Koszalin. Nastroje w zespole akademików są bojowe, a więcej o sobotnim rywalu mówi Ireneusz Łuczak, trener zielonogórzan.

Dwa razy sparowaliśmy z nimi. Raz u nich, raz u nas i nie wyglądało to źle. Nastroje są ok i jesteśmy przygotowani na mocną walkę z chęcią zdobycia kompletu punktów. Bartek Świerad do nich doszedł jako grający trener i z tego, co słyszałem, przed tygodniem rozegrał dobre zawody i tu będziemy musieli się bardziej skupić.Ireneusz Łuczak

Zielonogórzanie przed tygodniem przeszli kolejny chrzest bojowy w pierwszej lidze. Dodajmy chrzest, z którego wracali w świetnych nastrojach, bo po rzutach karnych pokonali na wyjeździe GKS Żukowo. Ireneusz Łuczak kolejny raz podkreśla, że czas działa na korzyść jego zespołu.

Sprawdza się to, co mówiłem od początku. Z każdym meczem będzie więcej doświadczenia. Rzuty karne również na to wpływają. Głowa była zimna przy karnych, wykonywali je dobrze. Powoli zaczynamy wrastać w tę ligę. Wszystko idzie w dobrym kierunku. Każda minuta na boisku, to coraz większe doświadczenie i liczę, że każdym meczem może być tylko lepiej.Ireneusz Łuczak

Powoli do drużyny wraca po kontuzji Jędrzej Zieniewicz, który być może kilka minut zagra już przeciwko Nielbie. Początek sobotniego meczu w hali UZ przy ul. Prof. Szafrana o 18:00.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close