AZS:

Klucze już na portierni. Podsumowanie roku w Szatni Akademików

KU AZS Uniwersytetu Zielonogórskiego – sukcesy i porażki. Jaki to był rok dla akademickiego klubu? Jak będzie wyglądać przyszłość? O tym rozmawialiśmy w ostatniej przed wakacjami Szatni Akademików.

Sezon podsumował w Radiu Index Marek Lemański, dyrektor biura klubu AZS-u Uniwersytetu Zielonogórskiego. Po stronie sukcesu, największego w historii klubu należy zapisać awans do turnieju Final Four Pucharu Polski futsalistów Persy MOSiR-u AZS UZ. Akademicy byli jedynym pierwszoligowcem w tej stawce. Sukcesem był także sezon beniaminka I ligi w piłce ręcznej. Podopieczni Ireneusza Łuczaka bardzo bezpiecznie utrzymali się na zapleczu Superligi, plasując się w środku stawki. Utrzymać nie udało się siatkarzom, którzy w rywalizacji play-out ulegli Juve Wakmetowi Głuchołazy i formalnie opuścili II ligę. Czy w niej zagrają? Na to pytanie wciąż nie ma odpowiedzi, choć decyzje siatkarskiej centrali powinny zapaść na dniach. Zielonogórzanie złożyli akces na występy w II lidze. Znaki zapytania także przy futsalistach. Ekipa Macieja Góreckiego ma czas do 20 czerwca, żeby złożyć dokumentację licencyjną na I ligę. Wiadomo, że w drużynie nie zagrają Kacper Konopacki, Adrian Niedźwiedzki i Michał Bartnicki, którzy obrali kurs na Leszno.

Ponadto, w tym roku po raz pierwszy w lidze wystąpiły sekcje unihokeja i brydża. Ci drudzy otarli się nawet o awans do ekstraklasy. Tenisiści stołowi AZS-u utrzymali się na II-ligowym szczeblu. Rok w Szatni Akademików podsumował Marek Lemański, dyrektor biura klubu AZS UZ.

Szatnia Akademików 11-06

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close