AZS:

Jak trenują szczypiorniści? “Poprzeczka jest zawieszona bardzo wysoko”

Od przeszło tygodnia trwają już przygotowania do sezonu I-ligowych piłkarzy ręcznych AZS-u Uniwersytetu Zielonogórskiego.

Zajęcia do końca sierpnia prowadzone są dwa razy dziennie, a każdy tydzień pracy wieńczy gra sparingowa. Pierwsza już za akademikami. W sobotę zielonogórzanie zmierzyli się kontrolnie z Nielbą Wągrowiec, wygrywając to spotkanie 36:35.

To jest bardzo ważna rzecz, zagrać na weekend taki sparing. Trener i zawodnicy wiedzą, w jakim miejscu są, czego brakuje, czego potrzeba i co dołożyć. To wieńczy cały tydzień pracy. Z Nielbą wygraliśmy po ciężkim meczu, mieliśmy też dużo w nogach, bo pierwszy tydzień był bardzo ciężki. Wiemy, nad czym pracować, gdzie mamy braki. Myślę, że ta wiedza zaprocentuje w kolejnych meczach, ale i treningach.Piotr Piróg, AZS Uniwersytetu Zielonogórskiego

Nowy gracz akademików może występować na pozycji rozgrywającego i skrzydłowego. 23-latek jest wychowankiem Zagłębia Lubin. W przeszłości grał również w Legnicy i Dzierżoniowie. Jak ocenia dotychczasowe treningi w Zielonej Górze?

W Zielonej Górze, co do treningów siłowych, wytrzymałościowych, motorycznych i indywidualnych poprzeczka jest postawiona wysoko. Jest się z czego cieszyć, bo to zaprocentuje i na przykład w ostatniej akcji meczu nie zabraknie nam sił.Piotr Piróg, AZS Uniwersytetu Zielonogórskiego

A w najbliższą sobotę, 17 sierpnia, podopieczni Ireneusza Łuczaka i Łukasza Jacykowskiego sparingowo zagrają u siebie. W hali Uniwersytetu Zielonogórskiego obok akademików wystąpią również Ostrovia Ostrów Wlkp., Siódemka-Miedź Legnica i Forza Wrocław. Rozpiska gier i cała rozmowa z graczem AZS-u poniżej.

Turniej w Zielonej Górze, 17 sierpnia (hala UZ przy ul. Prof. Szafrana):

11:00 AZS UZ – Ostrovia Ostrów Wlkp.

12:45 Forza Wrocław – Siódemka-Miedź Legnica

14:30 mecz o III miejsce

16:15 mecz o I miejsce

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Back to top button
Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close