AZS:

Futsaliści zaczynają 1/2 AMP. W Pucharze Polski zagrają z Heiro Rzeszów

Celem pierwsza czwórka, bo tylko ona uzyska przepustki do turnieju finałowego Akademickich Mistrzostw Polski. Dziś rozpoczynają się półfinałowe zmagania we Wrocławiu.

Równo w południe swój pierwszy mecz w stolicy Dolnego Śląska rozegrają futsaliści Uniwersytetu Zielonogórskiego Mistrz AMP sprzed dwóch lat i brązowy medalista sprzed roku zmierzy się najpierw z Politechniką Śląską Gliwice, zaś o 14:00 rywalem zielonogórzan będzie gospodarz – Politechnika Wrocławska. Wystarczy wygrać mecz, żeby awansować z grupy, a żeby wywalczyć przepustki do turnieju finałowego w Warszawie, trzeba znaleźć się w gronie najlepszych czterech drużyn.

 

Z tej ekipy, która robiła medale, to zostało nas chyba tylko pięciu. Jeżeli jeździliśmy po medale w 12-13 osób,  a teraz jedziemy w 5 i wspomagamy się z kilkoma zawodnikami, którzy grają na trawiastych boiskach i są studentami. Mieliśmy tylko dwa treningi, więc będzie ciężko. Zastosujemy się do schematów, które przygotuje trener Maciek Górecki.Michał Greszczyk, futsalista UZ
Myślę, że w finałach chcemy się pokazać z jak najlepszej strony. Nie mamy jakichś konkretnych założeń. Ten turniej półfinałowy we Wrocławiu pokaże, na co będzie nas stać w ewentualnym turnieju finałowym w Warszawie.Kacper Ryś, futsalista UZ

Przypomnijmy, w minioną niedzielę zielonogórzanie wyeliminowali w 1/16 Pucharu Polski zespół z ekstraklasy – Piast Gliwice, wygrywając u siebie 6:4. W 1/8 zagrają u siebie z pierwszoligowcem, występującym w grupie południowej – Heiro Rzeszów, który plasuje się na 9. miejscu w tamych rozgrywkach. Mecz najprawdopodobniej odbędzie się 11 lutego.

Rozmowa z M.Greszczykiem i K. Rysiem w Akademickim Radiu Index

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close