KULTURA:

Improwizatorzy zlecą się do Zielonej Góry! Inicjatywa Fruuu zaprasza na przegląd ich twórczości

Improwizacja sceniczna w Zielonej Górze stale się rozwija. Nasi artyści mieli już okazję występować na wielu scenach w mieście i w Polsce. Teraz są organizatorami dużego wydarzenia – Ogólnopolskiego Przeglądu Improwizacji Teatralnej „Impet”.

Zielonogórska Inicjatywa Sceniczna Fruuu wybrała 10 grup improwizacyjnych spośród 30 zgłoszeń. Poza artystami, którzy wezmą udział w konkursie, gośćmi będą doświadczeni już komicy i improwizatorzy.

Będzie jury – przyjadą bardzo sławne postaci światka improwizacji, ale także takie, które możemy kojarzyć z telewizji. Najważniejszą z tych postaci, najbardziej rozpoznawalną jest Wojciech Tremiszewski. Niegdyś aktor kabaretu Limo, zasiądzie właśnie w jury. Również Agnieszka Matan, standuperka, improwizatorka oraz Alan Pakosz – niegdysiejszy kabareciarz, teraz głównie improwizator, konferansjer z zawodu.Patryk Cyplik, prezes stowarzyszenia Inicjatywa Sceniczna Fruuu
mat.prasowe

Po części konkursowej będzie czas na forum dyskusyjne. Uczestnicy przeglądu zasięgną porad jurorów, jak jeszcze lepiej radzić sobie na scenie.

To jest główny zamysł tego wszystkiego, że grupy przyjeżdżają po te informacje. Zagrają spektakl i dowiedzą się od specjalistów, co jest faktycznie fajne, a co w tych spektaklach nie hula, żeby ewentualnie spojrzeć na to z innej strony i zmienić. Mamy również nagrody, wyróżnienie dla którejś z grup, aczkolwiek nie jest to priorytet tego wszystkiego. Priorytetem tego wydarzenia jest rozmowa – o tym, co lubimy w impro i co nam się faktycznie podoba.Patryk Cyplik

Ogólnopolski Przegląd Improwizacji Teatralnej „Impet” odbędzie się w sobotę, 8 lutego od 11:00 do 21:00 i w niedzielę, 9 lutego od 10:00 do 14:30 w Tkalni przy ulicy Fabrycznej. Wstęp jest wolny.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

SKOMENTUJ ARTYKUŁ

Tagi
Zobacz więcej
Back to top button
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close