MUZYKA:

Rybywieloryby zwycięzcami Czas na Blask 2019

Za nami kolejna edycja konkursu “Czas Na Blask”. Po raz piąty w Europejskim Liceum dr Rahn w Zielonej Górze podziwialiśmy młode talenty, których w naszym mieście nie brakuje.

Śpiew, taniec czy gra na instrumentach dominowała w trakcie wielkiego finału, a to wszystko widzom i przede wszystkim jury zafundowała finałowa dwunastka. Tegoroczne występy oceniali: Sandra Herbich-Staniszewska. Filip Czeszyk, Marcin Wiśniewski.

Miejsce III zajęła Iza Krzystek, II Artur Wołk-Lewanowicz, natomiast I miejsce i główna nagroda powędrowała do zespołu Rybywieloryby w składzie: Iga Kumka, Ewa Iwanowska, Patryk Toporowski, – czyli wokal, perkusja i gitara. Wykonanie piosenki z własnego repertuaru najbardziej przypadło do gustu jury. Zwycięzcy tegorocznej edycji “Czas Na Blask” wystąpią podczas 21 urodzin Radia Index na zielonogórskiej starówce. Z nazwą zespołu wiąże się ciekawa historia.

Któregoś razu postanowiliśmy wymyślić nazwę. Padło hasło Rybywieloryby. Po kilku burzliwych dyskusjach doszliśmy do porozumienia i postawiliśmy na tę nazwę. Często słyszymy pytanie o nazwę, ale również o początek naszej muzycznej przygody. Wszyscy uczęszczamy do tej samej szkoły. Kiedyś zagraliśmy na szkolnych uroczystościach, po kilku próbach postanowiliśmy grać wspólnie poza szkołą.Iga Kumka, Ewa Iwanowska, Patryk Toporowski

Ilość utalentowanych osób, ich wrażliwość na scenie, emocje, zaskakują z roku na rok.

Zespół Rybywieloryby

Jury Czas Na Blask 2019: Sandra Herbich-Staniszewska, Filip Czeszyk, Marcin Wiśniewski.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Back to top button
Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close