AUDYCJE 96 FM:

Filmy tak złe, że aż dobre. “Mrówka” uruchamia jedyny w swoim rodzaju vlog [Inwazja Kultury]

Czasem w świecie wirtualnym można tak pobłądzić, że dociera się do krańców Internetu. Podobnie może się zdarzyć gdy oglądamy filmy. Co zrobić gdy trafiamy na film klasy B, C lub – o zgrozo! – klasy Z? Wtedy może pomóc tylko “Mrówka” i jej vlog o filmach tak złych, ze aż dobrych.

Mordercze warzywa, bobry zombie, międzygalaktyczna ameba i nazistowscy surferzy to tylko kilka przykładów tego na co można się natknąć obcując z filmowym undergroundem.

Aleksandra “Mrówka” Łobodzińska

“Mrówka” (rzadziej zwana Aleksandrą Łobodzińską) obejrzała wszystkie te filmy i te najciekawsze (czyt. najbardziej „ryjące beret”) opisywała na swoim blogu junkmovies.wordpress.com. Od teraz  blog funkcjonuje także w formie do oglądania. Oto pierwszy odcinek vloga “Mrówki” o najdziwniejszej roli byłego Jamesa Bonda, Seana Connery’ego:

Co tydzień, w każdą niedzielę, będą się pojawiać kolejne odcinki. W następnym “Mrówka” zaprezentuje najlepszy (bo jedyny) gore-musical „Noc kurczęcich trucheł”. A oto jak zaczęła się przygoda “Mrówki” z tymi dziwnymi filmami:

Aleksandra “Mrówka” Łobodzińska

“Mrówka” jest także prezesem Stowarzyszenia Forum Art, które obecnie pracuje m.in. nad książką o zielonogórskich zespołach muzycznych.

Aleksandra “Mrówka” Łobodzińska

Całość wywiadu Kariny Nicińskiej i Marcina Olechnowskiego z “Mrówką” do wysłuchania tutaj:

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close