ZIELONA GÓRA:

Zakiś ogórka u Jadźki

Tysiące ogórków, piramidy słoików i multum pomysłów, a przepis jeden? Jak to jest z tymi ogórkami, że każdy robi je niby tak samo, a smakują zupełnie inaczej? Odpowiedzi będziemy szukać u Jadźki, która zdradzi tajemne receptury i dodatki zielonogórzan.

Trwa sezon pakowania ogórków w słoiki, jak to zrobić? Najlepiej podejrzeć ogórkową sztukę w Galerii u Jadźki. Tam odbędzie się konkurs kiszenia ogórków. Organizatorzy dostarczą warzywa, przyprawy, słoiki i wszelkie potrzebne składniki. A co będą musieli zrobić zielonogórzanie? Przyjść , zaprezentować swoje umiejętności i zachwycić jurorów smakiem.

Konkurs odbędzie się w piątek 12 sierpnia na podwórku przy Galerii u Jadźki, o godzinie 19:00. Wyniki natomiast zostaną podane dopiero 26 sierpnia. Jednak to nie tylko impreza konkursowa, ale też wieczorek smakowo-taneczny. Goście zostaną poczęstowani chlebem ze smalcem i kiszonym ogórkiem oraz kawałkiem placka drożdżowego. Czas umili kapela Syrba, która będzie przygrywać po góralsku. W sobotę 13 sierpnia, aby rozluźnić się po trudnej konkurencji odbędzie się wieczór taneczny z salsą, kizambą i bachatą.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close