LUBUSKIE:ZIELONA GÓRA:

To będą smaczne warsztaty. Poprowadzą je producenci regionalni z Lubuskiego

Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego rusza z warsztatami z producentami regionalnymi. Choć jak mówią organizatorzy – nie będą to zwykłe warsztaty, a podróż w głąb lubuskich smaków i rękodzieła. Szkolenia odbędą się w naszym regionie już po raz trzeci. 

Warsztaty będą się odbywały na terenie skansenu w Ochli. Pierwsze już w najbliższą niedzielę 30 kwietnia. Start o godzinie 10. A na początek warsztaty z grillowania. Poprowadzi je szef kuchni Maciej Ostrowski. Na ruszt pójdą szaszłyki z kurczaka – mówi prowadzący warsztaty.

Do tego jest sałatka z sezonowych warzyw, tutaj naszych regionalnych. Mamy tam też regionalne oliwy i miód. Pokazujemy w ten sposób, że przy pomocy lokalnych produktów możemy stworzyć kuchnię świata. Ten kurczak będzie w stylu greckim. 

Żeby wziąć udział w warsztatach – należy się zapisać. Nabór chętnych potrwa do 30 kwietnia. Zgłaszać się można poprzez stronę Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego. I co ważne – warsztatach uczestniczyć mogą dzieci od 10 roku życia, którym będzie towarzyszyć zgłoszony w formularzu opiekun.

Zobacz więcej
Back to top button
0:00
0:00