ZIELONA GÓRA:

Tłusty czwartek – dlaczego pączki drożeją?

Każdy z nas zje dziś średnio 2,5 pączka. Łącznie Polacy kupią dziś ich około 100 mln. Rodzajów i metod wytwarzania pączków jest wiele. Każdy może je je także zrobić w domu.
Tegoroczny tłusty czwartek nie będzie jednak tak tłusty jak spodziewają się tego piekarze i konsumenci. Ceny pączków wzrosły w porównaniu do ubiegłego roku o 10 – 15 proc. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie cena pączków nadal oscyluje w granicach złotówki.

Tłusty czwartek ma osłodzić nam zbliżający się wielki post.

Autor: Karol Tokarczyk

Zobacz więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Back to top button
0:00
0:00