ZIELONA GÓRA:

Różne kultury, jedna firma. Jak się dogadać? O tym na najnowszym TechKlubie

TechKlub, czyli cykliczne spotkania dla organizacji pozarządowych i biznesu, łączą w sobie możliwość poznawania nowych osób, jak i zdobywanie umiejętności technologicznych. Piąte z nich będzie poświęcone współpracy w środowisku międzykulturowym.

Nierzadko zdarza się, że w firmie czy organizacji pracują ludzie różnych narodowości i kultur. Warto więc wiedzieć, jak porozumiewać się z nimi bez barier i z szacunkiem.

Migracja za pracą jest dość duża. Sami zauważamy w Zielonej Górze i generalnie w Polsce, że jest dużo obcokrajowców. Trzeba wiedzieć, jak się z nimi komunikować, współpracować. Dlatego, że na etapie formowania się zespołów, zarówno w organizacjach, jak i biznesie, bardzo ważna jest komunikacja, szacunek do drugiego człowieka w szerokim tego słowa znaczeniu, żeby nie popełnić jakiegoś faux pas już na początku naszej współpracy.Agnieszka Mikołajska, koordynatorka TechKlubu

Spotkanie poprowadzi kulturoznawczyni, dr Maria Ochwat. Jest dziennikarką, PR-owcem, współpracowała z wieloma uczelniami i organizacjami pozarządowymi.

Była w Bangkoku, w Hiszpanii, pracowała w Portugalii, również w Danii, Irlandii, we Włoszech. Generalnie ma bardzo bogate CV zawodowe i jest osobą bardzo kompetentną, która w bardzo przystępny i atrakcyjny sposób może sprzedać swoją wiedzę. Wiem, bo miałam z nią do czynienia między innymi podczas moich studiów z psychologii zarządzania.Agnieszka Mikołajska

Spotkanie z serii TechKlub na temat komunikacji międzykulturowej – jutro, 12 kwietnia o 17:00 w mediatece Góra Mediów.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Back to top button
Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close