ZIELONA GÓRA:

Dietetyczna wigilia? A tradycja?

Karolina Świecińska, dietetyk z Zielonej Góry uważa, że w nadchodzące święta można można uniknąć przejedzenia. Wystarczy tylko odrobina silnej woli i kilka zmian w świątecznym menu. Jej zdaniem pomóc może nawet zmiana oleju na ten z wyższej półki. Jeszcze lepszym rozwiązaniem będzie upieczenie ryby w piekarniku. Dzięki temu będziemy mogli zrezygnować z oleju.

Jak dodaje Karolina Świecińska małe porcje jedzenia pozwolą spróbować każdej z wigilijnych potraw bez uczucia przejedzenia. Zdaniem specjalistki ta metoda pozwoli na pewien kompromis. Pozwoli zachować tradycję, ale jednocześnie uchroni nas przed otyłością.

Wśród wigilijnych dań mniej kaloryczne są barszcz z uszkami lub kapusta z grzybami. Na drugim biegunie znajdują się smażony karp i śledzie w oleju.

 
Całą rozmowę z Karoliną Świecińską znajdziecie poniżej.

Autor: kt

Zobacz więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Back to top button
0:00
0:00