HOTZIELONA GÓRA:

Dania świąteczne – z własnej kuchni czy na zamówienie?

Barszcz czy grzybowa? Potrawy domowe czy z restauracji? Jakie dania pojawiają się na świątecznym stole? Zapytaliśmy zielonogórzan o ich kulinarne preferencje.

Podczas wigilijnej kolacji dominują klasyczne potrawy, zwykle przygotowane w domu.

Wiele restauracji i barów, także tych w Zielonej Górze, oferuje świąteczny catering. W tym roku zamówienie możemy potraktować jako wsparcie lokali gastronomicznych. Oferta jest różnorodna – od tradycyjnych dań po te bardziej nowoczesne.

Są typowe dania wigilijne, chociaż z małymi zmianami, ponieważ zamiast karpia dajemy łososia. Ale oferta jest raczej wigilijna, jak co roku. Nie ukrywam, że pandemia dała nam bardzo popalić, ale radzimy sobie. Na szczęście wozimy dużo cateringów do firm, karmimy mężczyzn na budowach. I tylko tymi cateringami się wspieramy.

Niezależnie od tego, czy gotujemy, czy zamawiamy świąteczne potrawy, pamiętajmy, że…

Najważniejsze, żeby była choinka i dobre samopoczucie, żeby każdy się kochał i żeby niczego nam w życiu nie zabrakło.

Czego sobie i wam życzymy!

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Zobacz więcej
Back to top button
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: