WINOBRANIE 2017ZIELONA GÓRA:

Toast, podryw czy rozmowa o pracę – improwizacja dobra na wszystko!

Początek sezonu artystycznego dotyczy nie tylko teatru czy filharmonii. Jest też coś dla ludzi, którzy chcą zaprezentować swoje poczucie humoru lub po prostu swobodniej mówić publicznie. Inicjatywa Sceniczna Fruuu zaczyna nowy cykl warsztatów improwizacyjnych.

Zajęcia będą prowadzone raz w tygodniu, w dwóch grupach: młodzieżowej (od 15. do 20. roku życia) i dorosłych powyżej 20. roku życia. Pomogą uczestnikom nabrać swobody w komunikacji i publicznych wystąpieniach. Jak mówi Patryk Cyplik, który poprowadzi warsztaty – improwizacja jest dobra na wszystko.

Techniki improwizacji są o tyle fascynujące, że przydają się we wszystkim, co nas otacza. W komunikacji codziennej, w rozmowie z drugim człowiekiem, w zdobywaniu pracy, w tym żeby poderwać dziewczynę. Uczymy się różnych praktycznych umiejętności typu skojarzenia, kreatywność, obserwowanie, słuchanie siebie nawzajem, współpraca. Praca w grupie jest niezwykle istotna w dzisiejszych czasach, a jest to umiejętność nie lada.Patryk Cyplik

Warsztaty zakończą się występami grup.

To jest perspektywa paru miesięcy pracy. Kiedy grupa jest gotowa, to wystawiamy na scenę. Dlaczego? Występ jest fajnym podsumowaniem, jest takim sprawdzeniem samego siebie. Wychodzę na scenę i sprawdzam, czego faktycznie się nauczyłem. No i tym bardziej trenuje się pracę z tremą, na ile potrafię sobie z nią poradzić, bo trema nas dopada wszędzie.

Cotygodniowe zajęcia inicjatywy Fruuu zaczną się w październiku. 28 września o 17:00 w Krzywym Kominie odbędzie się warsztat pokazowy.

Z nowym programem rusza także grupa improwizacyjna MimoTo. Szczegóły w całej rozmowie z Patrykiem Cyplikiem.

Patryk Cyplik

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close