UCZELNIA:

Pomysł na naukowy debiut. Redakcja pisma ANTEA czeka na prace studentów

Praca dyplomowa po obronie nie musi wędrować do szuflady. Absolwenci studiów licencjackich lub magisterskich na Uniwersytecie Zielonogórskim mają szansę pokazać swój dorobek na łamach nowego pisma. Ukazał się pierwszy numer Studenckich Zeszytów Naukowych i Artystycznych „ANTEA”.

Zakres tematyczny periodyku obejmuje historię, nauki społeczne i sztukę. W premierowym numerze znalazły się m.in. artykuły o powojennych dziejach regionu, stereotypach Polaków o Niemcach na pograniczu krajów i korzystaniu z Internetu przez seniorów, a także obrazy i fotografie.

Kaja Rostkowska-Biszczanik, sekretarz redakcji

Teksty i dzieła są oparte na pracach dyplomowych stworzonych przez studentów.

Rafał Ciesielski, redaktor naczelny

Pismo ANTEA będzie wydawane w cyklu rocznym. Tematy prac plastycznych i artykułów można zgłaszać do 30 kwietnia każdego roku. Termin składania prac mija natomiast 15 września. Artykuły i dzieła plastyczne można wysyłać na adres rciesielski@lbk.pl lub k.rostkowska@uzetka.pl.

Prezentacja pierwszego numeru ANTEI odbędzie się w środę, 5 października o godzinie 11:00 w bibliotece Uniwersytetu Zielonogórskiego.

Całość wywiadu Marcina Krzywickiego z Kają Rostkowską-Biszczanik i Rafałem Ciesielskim – poniżej.

Kaja Rostkowska-Biszczanik, Rafał Ciesielski – wywiad

fot. Marcin Krzywicki
fot. Marcin Krzywicki

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close