UCZELNIA:

Parlament Studencki odkrywa pierwsze bachanaliowe karty. Gwiazdą będzie O.S.T.R.!

49. Dni Kultury Studenckiej na Uniwersytecie Zielonogórskim już bardzo blisko! O to, aby święto było jak najciekawsze dla braci akademickiej i mieszkańców, ponownie zadba Parlament Studencki, stowarzyszenie „UZeciak”, a także organizacje studenckie. Tegoroczne Bachanalia potrwają od 20 do 24 maja.

Kilkudniowa zabawa jak zawsze rozpocznie się od parady bachanaliowej, która przejdzie ulicami miasta. Na Facebooku Parlamentu Studenckiego ruszyła już ankieta, w której można wybrać, jaki będzie temat korowodu.

Mam nadzieję, że pomożecie nam wybrać, bo mamy twardy orzech do zgryzienia. Pierwsza opcja to superbohaterowie, druga – Bollywood. Ankieta będzie trwała 6 dni, także jest trochę czasu.Dominika Masionek, przewodnicząca Parlamentu Studenckiego UZ

Zmianą w programie Dni Kultury Studenckiej jest z kolei włączenie w niego gali „Laur Naukowca”. Jest to uroczystość, podczas której wręczane są nagrody dla najaktywniejszych kół naukowych i organizacji studenckich.

Przede wszystkim kierowaliśmy się chyba tym, że jest to piąta gala, czyli jubileusz. Dlaczego więc nie świętować tego akurat w Bachanalia, kiedy jest największe święto naszych studentów?Dominika Masionek

Ponadto w bachanaliowy wtorek, 21 maja, w auli uniwersyteckiej wystąpią stand-uperzy. Jedną z gwiazd będzie Sebastian Rejent. Przedstawicielki Parlamentu Studenckiego ujawniły też pierwszą gwiazdę muzyczną. – Gwiazda ta wystąpi w piątek, czyli 24 maja i będzie to O.S.T.R – ogłosiła Beata Mucha, rzeczniczka prasowa Bachanaliów.

Informacje o święcie zielonogórskich studentów można na bieżąco śledzić na Facebooku Parlamentu Studenckiego oraz fanpage’u „Dni Kultury Studenckiej Bachanalia”.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Back to top button
Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close