UCZELNIA:

Nowa pizza w mieście. La Bomba powraca

Nowa pizzeria musi przebić się na rynku. Zdaniem Patryka Graczyka pomocne są promocje. Przyciągają one nowych klientów, szczególnie studentów. Nasz gość twierdzi, że prawdziwą pizze ciężko upiec w domu. Do tego trzeba profesjonalnego pieca. – Potrzebny jest specjalny sprzęt. Nasz piec potrafi osiągnąć temperaturę ponad 300 stopni, zwykłe piekarniki tego nie potrafią. Jest kilka innych elementów, które wpływają na pizzę – wyjaśnia nasz gość.

Patryk Graczyk zdradził nam także, jakie są kulinarne gusta mieszkańców naszego miasta. – Ludzie najczęściej proszą o pizze z mięsem. Te wegetariańskie są dodatkiem, ponieważ ludzie zamawiają je rzadziej. Podobnie jest z owocami morza – twierdzi Patryk.

Gość Radia Index przypomniał też, że pizzeria La Bomba działała już wcześniej w Zielonej Górze. Po kilkunastu latach nieobecności powróciła do naszego miasta.

Cały zapis rozmowy z Patrykiem Graczykiem jeszcze dzisiaj znajdziecie na naszej stronie internetowej.

Autor: kt

Zobacz więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Back to top button
0:00
0:00