UCZELNIA:

Najpierw wrzucamy na ruszt, a potem na ząb! [Festiwal Nauki 2018]

Biegacze regenerują siły i uzupełniają kalorie po zawodach w Parku Poetów. Tymczasem uniwersytecki stadion przy Wyspiańskiego roztacza aromat potraw z grilla. Szefem kuchni po raz kolejny jest prof. Giorgi Melikidze, na co dzień prorektor ds. nauki i współpracy z zagranicą Uniwersytetu Zielonogórskiego.

Przysmaki, jakie przygotował, to szaszłyki wieprzowe, wcześniej marynowane w occie winnym z dodatkiem liści laurowych i cebuli. Danie zachwyciło podniebienia uczestników już w minionym roku, więc i teraz nie mogło go zabraknąć.

Wykładowca Wydziału Fizyki i Astronomii podkreśla, że kulinarna atrakcja nadaje imprezie międzynarodowy wymiar. Profesor pochodzi z Gruzji i specjały właśnie tego kraju serwuje na festiwalu.

Więcej w rozmowie Marcina Krzywickiego z prof. Giorgim Melikidze.

prof. Giorgi Melikidze

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close