UCZELNIA:

Biotechnologia urośnie w siłę. Współpraca Zielonej Góry i Sulechowa

Ubiegłoroczne połączenie Uniwersytetu Zielonogórskiego i PWSZ w Sulechowie przynosi kolejne efekty. Jest to umowa o współpracy badawczej i dydaktycznej. Jeszcze w 2017 list intencyjny w tej sprawie podpisał Wydział Nauk Biologicznych i Wydział Zamiejscowy UZ.

Obie uniwersyteckie jednostki planują uruchomić specjalność biotechnologia żywności na studiach II stopnia z zakresu biotechnologii. Ponadto biotechnologia żywności ma być międzywydziałowym kierunkiem studiów.

Wydziały będą też korzystać ze swoich laboratoriów i aparatury, by prowadzić wspólne badania i stworzyć zespoły naukowe, które będą starać się o pozyskanie grantów.

List intencyjny o współpracy podpisali m.in. dziekani wydziałów – prof. Beata Gabryś i prof. Marian Miłek.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close