ROZMOWA NA 96 FM:ZIELONA GÓRA:

W Zielonej Górze potrzeba bursy. Może naprzeciwko LO III?

Pierwszy dzwonek wybrzmi lada chwila. To, że 1 września w tym roku przypada na sobotę, to tylko odroczenie nieuniknionego – końca wakacji.

Wspólnie z Jackiem Budzińskim, radnym Prawa i Sprawiedliwości zajrzeliśmy w Rozmowie na 96 FM do nowopowstającej stołówki przy Liceum Ogólnokształcącym nr 3, w którym radny jest nauczycielem. Kiedy zostanie wydany pierwszy obiad?

W naszej ocenie zaczniemy wydawać obiady w październiku. Stołówka jest na etapie wykończenia. Bardzo fajny obiekt, zapraszamy. Trzeba go jednak wyposażyć, musimy zobaczyć, jakie będzie zainteresowanie obiadami. One będą zamawiane w formie cateringowej. Dopiero, jak to zbilansujemy, to ruszymy z tematem. Myślę, że będzie duże zainteresowanie, bo połowa uczniów dojeżdża spoza nawet powiększonej Zielonej Góry.Jacek Budziński, radny PiS, nauczyciel w LO III

Budziński cieszy się ze stołówki i jednocześnie ubolewa, że w mieście nie ma miejsca dla uczniów dojeżdżających z dalszych odległości. Radny PiS-u twierdzi, że setka zdolnej młodzieży odpływa w ten sposób z Zielonej Góry. Budziński podaje rozwiązanie. Bursa w budynku naprzeciwko LO III.

Rok temu, po rozmowie z panią wiceprezydent Haręźlak, zaproponowałem, żeby miasto przejęło budynek naprzeciwko LO III. Ten, który należy do Gwardii. Budynek i sala gimnastyczna należą do  Komendy Wojewódzkiej Policji, skarbu państwa. Reszta – hotel, strzelnice – są nasze. Przejęlibyśmy to, bo i tak jest to puste. Tam kiedyś były laboratoria językowe dla policjantów. Można byłoby stworzyć tam wspaniały internat. Parking z przodu i z boku, z tyłu jest kuchnia w hotelu Gwardii i u nas stołówka. Idealne miejsce.Jacek Budziński, radny PiS, nauczyciel w LO III

Miasto obiecało zająć się sprawą bursy. Więcej w całej Rozmowie na 96 FM.

Rozmowa na 96 FM 31-08

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Back to top button
Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close