ROZMOWA NA 96 FM:ZIELONA GÓRA:

Radny z 30-oma studniówkami na koncie

Powiedzenie o studniówce, że taka impreza jest raz w życiu nie dotyczy Jacka Budzińskiego, radnego i nauczyciela w III LO, który ma już na koncie 30 takich imprez.

Budziński w Radiu Index porównywał, jak na przestrzeni lat zmieniały się te bale. Dziś to wytworna impreza, podczas której wszystko jest na wysoki połysk, a jak było kiedyś? Budziński uczęszczał do VII LO.

Moja studniówka, a zdawałem maturę w 1985 r., to była najgorsza studniówka (śmiech). Studniówkę mieliśmy w auli, szkoła niedogrzana, na dworze minus 20 stopni, szklaneczka, talerzyk, łyżeczka – to wszystko musiałem przynieść. Jak mamy chciały zrobić coś na ciepło, to trzeba było kilogram mięsa z karteczki wyciąć i dać, bo mięso było na kartki. DJ jakiś spóźniony hipis, zapodał album “Back in black” ACDC i dopiero po ostrzeżeniach, że zaraz przestanie prezentować muzykę dał płytę “Thriller” Michaela Jacksona.Jacek Budziński

Radny wspomina, że udało mu się kupić w sklepie garnitur trzy numery za duży, który potem trafił do krawca. Dziewczyny też same szykowały sobie kreacje. Dziś nic nie jest dziełem przypadku. III LO studniówkę od kilku lat ma w hali akrobatycznej przy ul. Urszuli.

Fotograf, podnośniki z kamerami, można wynająć jakąkolwiek firmę, która to uwieczni. Specjalne miejsca, w których można sobie zrobić zdjęcie – z kapeluszem, bez kapelusza. To jest nic, bo jest nowość, którą pochwalam. W ofercie pojawił się kącik wegański i powiem, że ma branie. Jest normalny catering, a obok niego dla wegetarian i dla wegan. Podszedłem, zobaczyłem, naprawdę niezła oferta, do której była kolejka.Jacek Budziński

Więcej studniówkowych wspomnień Budzińskiego, jak również miejskie sprawy, m.in. o toksycznych odpadach w Przylepie na portalu wZielonej.pl, gdzie cała Rozmowa na 96 FM.

Rozmowa na 96 FM 05-02

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Back to top button
Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close