AZS:ROZMOWA NA 96 FM:

Łuczak: chciałbym, żeby piłka ręczna była trzecim sportem w mieście

Za beniaminkiem I ligi, piłkarzami ręcznymi AZS Uniwersytetu Zielonogórskiego dwa turnieje sparingowe – w Wągrowcu i w Zielonej Górze. Wszystko ma być gotowe na 9 września. Wtedy akademicy rozpoczną ligowe zmagania.

Do inauguracyjnego meczu z Realem Astromalem Leszno jeszcze nieco ponad dwa tygodnie. Na treningach trwa ciężka praca. Na niej właśnie powodzenie w misję utrzymania zespołu w I lidze opiera Ireneusz Łuczak, trener zielonogórzan. Na czym jeszcze? Mówił o tym w Rozmowie na 96 FM.

No przede wszystkim na tym, że mamy aż 22 zawodników w kadrze. I tych 22 zawodników trenuje i będzie trenować. Mamy 10 zawodników nowych, młodych, obiecujących. Będziemy ich odpowiednio wprowadzać do zespołu. Wywiązuje się ta współpraca coraz większa. Ten optymizm polega na tym, że my jako trenerzy bardzo chcemy i sprzedajemy im swoją wiedzę, a oni przy tym też nabierają coraz większej wiary w siebie.Ireneusz Łuczak

Zielonogórzanie wracają do I ligi po ponad dwóch latach. Przygoda ma potrwać dłużej niż rok, tak żeby piłka ręczna na zapleczu Superligi wrosła w świadomość mieszkańców miasta.

Bardzo bym chciał, żeby piłka ręczna była trzecim sportem w Zielonej Górze i o to będziemy walczyć. Bardzo istotną rzeczą jest, żeby utrzymać się w tej I lidze, żeby kibice przychodzili na te nasze mecze, aby to była dla nich radość z oglądania nas. Chciałbym też z tymi chłopakami bardziej pokazać się w mieście. Myślimy nad akcjami promocyjnymi. Niech to będzie dyscyplina drużynowa, która po Stelmecie, bo nie mówię o żużlu, będzie przyciągać ludzi.Ireneusz Łuczak

W najbliższy weekend zielonogórzanie mają zaplanowane kolejne sparingi ze Stalą Gorzów i Żagwią Dzierżoniów. W pierwszy weekend września zostanie rozegrany Turniej Winobraniowy. Będzie to próba generalna przed startem rozgrywek.

Rozmowa na 96 FM 23-08

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close