ROZMOWA NA 96 FM:

Jasiński: wszystkie ręce i nogi na pokład!

Atmosfera wyczekiwania i mobilizacji w Stelmecie Enei BC Zielona Góra. Mistrzowie Polski w przedostatniej kolejce fazy grupowej Ligi Mistrzów podejmą jutro francuskie Nanterre.

Biało-zieloni dzięki trzem zwycięstwom z rzędu w tych rozgrywkach, jak również korzystnych rozstrzygnięciach w grupie D swój los mają w swoich rękach. Coś, co wydawało się niemożliwe jeszcze miesiąc temu, teraz zaczyna nabierać realnych kształtów. Trzeba tylko i aż wygrać. Najpierw we wtorek.

Na pewno pełna mobilizacja. Wszystkie ręce i nogi na pokład, bo to jest mecz, który będzie decydował o kontynuacji naszej przygodzie w Europie. Trzy ostatnie nasze mecze były o być albo nie być. Jak się nam udało z Besiktasem, jak wyrwaliśmy zwycięstwo z Avellino, jak wygraliśmy zdecydowanie z Belgami, to czujemy z jednej strony siłę, a z drugiej wiemy, że jeszcze tylko dwa mecze.Janusz Jasiński

Oprócz Nanterre trzeba będzie jeszcze pokonać na wyjeździe CEZ Nymburk, a później będzie można już świętować awans do fazy play-off Ligi Mistrzów.

Wszystkim się chyba udziela mobilizacja i chęć przejścia dalej. Tam dalej czekają następne ciekawe wyzwania. Jak analizowaliśmy, kto może później być naszym przeciwnikiem, to są rozmaite historie i wątki, które by na nas czekały. Będziemy walczyć do końca. Trener dobrze prowadzi drużynę i daje chłopakom to, czego potrzebują, czyli z jednej strony wsparcia, a z drugiej limitowaną swobodę funkcjonowania.Janusz Jasiński

Spotkanie z Nanterre jutro w hali CRS o 18:30. Poniżej cała Rozmowa na 96 FM z Januszem Jasińskim.

Rozmowa na 96 FM 29-01

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close