ROZMOWA NA 96 FM:SPORT:

Do Winobrania jeszcze trochę czasu, ale zapisy na 34. Nocny Bieg Bachusa już trwają

To sportowa wizytówka obchodów święta miasta, której początki datowane są na rok 1986. Dziś nikt nie wyobraża sobie Winobrania bez Nocnego Biegu Bachusa.

Na starcie pierwszej edycji biegu stanęło 63 biegaczy. Po niespełna trzech dekadach ta liczba doszła do prawie ośmiuset. Jaką drogę przebył Bieg Bachusa? O tym mówił w Rozmowie na 96 FM Wacław Hansz, prezes Lubuskiego TKKF-u. W tym roku biegacze opanują rozbawioną Zieloną Górę 7 września.

W tym roku jesteśmy gotowi przyjąć 400 zawodników. Zapraszamy, jeszcze jest taka możliwość. Wprawdzie zapisy prowadzone są tylko za pomocą strony internetowej, ale problemu nie ma. Jeżeli będą wolne miejsca, to przyjmiemy wszystkich chętnych w dniu biegu. W ostatnich dwóch latach biegaliśmy inną trasą. Bardzo się cieszę, że w tym roku wracamy na stare śmieci. Wreszcie będziemy mogli wystartować, jak przez wiele lat, o 19:00, w centrum Zielonej Góry na ul. Bohaterów Westerplatte i pobiec starą, sprawdzoną trasą.Wacław Hansz, prezes Lubuskiego TKKF

Jest jeden uczestnik, który pamięta wszystkie 33 edycje biegu. Nie tylko pamięta, ale i wszystkie przebiegł. To Krzysztof Łuczak, na którego start Wacław Hansz liczy i w tym roku.

Ja bardzo byłbym rad, gdyby moja zachęta, którą wyraziłem rok temu w rozmowie z panem Krzysztofem, została potraktowana przez niego poważnie. Pewnie będzie o tym decydował stan zdrowia pana Krzysztofa. Bardzo bym się ucieszył, gdybym w tym roku mógł go podczas biegu zobaczyć.Wacław Hansz, prezes Lubuskiego TKKF

Zapisy na bieg prowadzone są on-line na stronie: www.super-sport.com.pl. Poniżej trasa biegi. Uczestnicy będą mieli do pokonania cztery okrążenia.

mat. prasowe organizatora

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Back to top button
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close