ROZMOWA NA 96 FM:

Bombowe maile. Ten w urzędzie marszałkowskim nie był jedyny

– Mnie akurat to incydentalne zdarzenie ominęło, bo byłem w delegacji, ale żyjemy w czasach, w których ludzie chcą zwracać na siebie uwagę – mówi Sławomir Kotylak, radny Koalicji Obywatelskiej i dyrektor Departamentu Infrastruktury i Komunikacji Urzędu Marszałkowskiego.

Wczoraj fałszywa informacja o ładunku wybuchowym dotarła do urzędu marszałkowskiego drogą mailową. Podobna wiadomości w ubiegłym tygodniu dotarła do urzędu miejskiego w Gorzowie. Tam zarządzono ewakuację pracowników.

Komentarz do tego jest prosty. Mamy czasy, w których ludzie nie w pełni zdrowi psychicznie chcą zaistnieć, zwrócić na siebie uwagę. Czy to żartowniś, czy ktoś z niezrównoważoną psychiką powoduje komplikacje w codziennym życiu. To nie tylko kłopot dla urzędu, ale też dla osób, które chcą skorzystać z urzędu, z pracy urzędników. Odbija się to na wszystkichSławomir Kotylak, Koalicja Obywatelska

W Zielonej Górze informacja nie sparaliżowała pracy urzędników.

Kontaktowałem się z departamentem, którym kieruję i z informacji, które uzyskałem okazało się, że służby okazały na tyle sprawnie, że nie trzeba było przeprowadzać ewakuacji, czyli nie trzeba było prosić pracowników urzędu o opuszczenie budynku i zgromadzenie ich w tzw. punktach zbiorczych. To nie zakłóciło pracy urzędu w takim stopniu, w jakim mogłoby. Jednak opuszczenie budynku przez 600 osób, to jest trochę zamieszania.Sławomir Kotylak, Koalicja Obywatelska

Cała Rozmowa na 96 FM także m.in. o użytkowaniu wieczystym poniżej.

Rozmowa na 96 FM 23-01

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Back to top button
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close