LUBUSKIE:

Cały region w kilku smakach. Rusza dobre, smaczne, bo lubuskie

Dziczyzna, wędliny, pieczywo i pierogi – jakie smaki królują w naszym województwie? Odpowiedzi na to pytanie można szukać w Muzeum Etnograficznym w Ochli. 

Lubuszanie ponownie zasmakują województwa dzięki wydarzeniu Dobre, smaczne, bo lubuskie. W jednym miejscu zbiorą się m.in. producenci, kucharze, piekarze, czy regionalni przetwórcy. Zielonogórzanie będą mieli okazję do spróbowania różnorodnych chlebów, dżemów i powideł, a wszyscy mięsożercy spróbują dziczyzny i wędlin. Oczywiście, jako że kraina winem i miodem płynąca, to w skansenie skosztujecie jednego i drugiego.

Dobre, smaczne, bo lubuskie odbędzie się w niedzielę 24 lipca w Muzeum Etnograficznym w Ochli. Wydarzenie potrwa od godziny 11:00 do 17:00. Wstęp na wydarzenie kosztuje 6zł za osobę, dzieci do lat 7 wejdą za darmo.

Tagi
Zobacz więcej

Powiązane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close
Close
X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close