LUBUSKIE:

Cały region w kilku smakach. Rusza dobre, smaczne, bo lubuskie

Dziczyzna, wędliny, pieczywo i pierogi – jakie smaki królują w naszym województwie? Odpowiedzi na to pytanie można szukać w Muzeum Etnograficznym w Ochli. 

Lubuszanie ponownie zasmakują województwa dzięki wydarzeniu Dobre, smaczne, bo lubuskie. W jednym miejscu zbiorą się m.in. producenci, kucharze, piekarze, czy regionalni przetwórcy. Zielonogórzanie będą mieli okazję do spróbowania różnorodnych chlebów, dżemów i powideł, a wszyscy mięsożercy spróbują dziczyzny i wędlin. Oczywiście, jako że kraina winem i miodem płynąca, to w skansenie skosztujecie jednego i drugiego.

Dobre, smaczne, bo lubuskie odbędzie się w niedzielę 24 lipca w Muzeum Etnograficznym w Ochli. Wydarzenie potrwa od godziny 11:00 do 17:00. Wstęp na wydarzenie kosztuje 6zł za osobę, dzieci do lat 7 wejdą za darmo.

Zobacz więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Back to top button
0:00
0:00