Żyj i jedz zdrowo!

Slow food w rytmie fast czyli dla tych którzy nie mają czasu na całodniowe gotowanie, w dodatku z poświęceniem weekendu! 😉
Co nas czeka?

ŻYJ ZDROWO – warsztat wiedzy
Edukuj się, dzięki temu zdobędziesz odpowiednią motywację do zmian w swojej kuchni!
Z doświadczeń Matki Smakoterapii, wiecznie żywe pytania:
Czy wiadomo co jest naprawdę zdrowe a co nam szkodzi?
Dlaczego “odżywiam się zdrowo” a i tak choruję?
Co robię nie tak?
Dlaczego moje dzieci ciągle się przeziębiają?
Dlaczego boli mnie głowa, kręgosłup, dlaczego źle trawię?
Jak to jest, że im dalej w las tym więcej pytań?

1. Skąd czerpać wiedzę? Przegląd pomocnych książek.
2. Jelito – źródło odporności i… drugi mózg? Mikrobiom, dysbioza, leaky gut, diagnostyka, leczenie.
4. Profilaktyka zdrowia – jak to robimy że nie chorujemy?
Medycyna alternatywna czyli zdrowe żywienie z perspektywy TMC (tabele żywienia – termika produktów)
Ajurweda – założenia, podstawowe różnice w podejściu do odżywiania. Odmienna diagnostyka i podejście do pacjenta czyli przychodzi Matka Smako do ajudoktora. 😉
5. Od czego zacząć przygodę ze zdrowym żywieniem? Podpowiedzi praktyczne (z czego zrezygnować, czego spróbować).
Życie na diecie eliminacyjnej w praktyce: bez kazeiny (mleka), cukru i glutenu, kukurydzy, soi, GMO oraz inne diety wykluczeniowe. Podpowiedzi m.in dla alergików, osób na dietach wykluczeniowych, osób z przewlekłymi chorobami, osób poszukujących podpowiedzi dotyczących zdrowego odżywiania w praktyce.

Co ugotujemy?

WARSZTAT PRAKTYCZNY (GOTOWANIE) Błyskawiczny!
Szybkie przekąski dla zabieganych!
Podpowiedzi jak sobie radzić z gotowaniem w naszym pędzącym bezustannie życiu.

*gorąąąący kubek czerwonego barszczu BŁYSKAWICZNEGO prosto z buraka, nie z kartonu!
*sezamowa gryka mojego syna
*jaglanka jednogarnkowa w wersji wyrazistej z kurkumą i warzywami
*najlepsza pasta dwuskładnikowa!
*makaron z buraka w balsamico
*jaglana czekolada (zawsze ulubiony punkt programu)
*gorące słodkie kakao (bez kakao, bez cukru i bez mleka (a co! :P)

Skrypt z przepisami dla każdego uczestnika.
*Weźcie ze sobą:
uśmiech i dobry humor :)))))
Będziemy pracować w grupach nad wspólnym menu.
warsztat wiedzy + warsztat gotowania 250zł
KAMERALNA GRUPA – Ilość uczestników ograniczona, o kolejności zdecyduje zgłoszenie wraz z potwierdzeniem wpłaty.

* możliwe drobne korekcje menu (w zależności od dostępności lokalnych produktów)
WSZYSTKIE POTRAWY SĄ WEGAŃSKIE, PRZYGOTOWANE BEZ NABIAŁU, CUKRU, GLUTENU, KUKURYDZY I SOI.
*** kup książkę i przyjdź po autograf Iwony Zasuwy.

CENA 250 zł od osoby

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów są sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

ZAPRASZAMY SERDECZNIE!

https://www.facebook.com/events/1307369609362945/

Close
Close
X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close