Szkoła Tajskiego Gotowania

Kochani, specjalnie dla Was oryginalna kuchnia tajska w wykonaniu
Bualoy Jabłońska – Choeikoet
Mistrzyni Crua Food czyli tzw. Tajskiej Kuchni Domowej – wielbianej na całym Świecie. Świetna i renomowana fizjoterapeutka, szefowa SPA Sabai Jai oraz Tajskich Smaków. Pochodzi z Tajlandii
z miejscowości Nongyiato. Wulkan pozytywnej energii. Uśmiechnięta i witalna. Bualoy towarzyszy, Edmund Jabłoński
aktor, konferansjer, showman, piosenkarz i performen. Koneser i smakosz Orientu. Twórca orientalnych projektów Thai Way oraz Sabai Jai. Od niedawna prowadzi blog, który powstał jako
wspomnienia z podróży po Tajlandii, Birmie i Kambodży.
Program warsztatów:
Pokaz – Live Cooking, oraz nauka uczestników warsztatów, trzech dań tajskich:
1. KAENG PHEAT KAI – kurczak w czerwonym curry z bambusem i bazylią
2. TOM YAM KUNG – słynna zupa kokosowa z krewetkami
3. KHAO PAT MU – ryż smażony z wieprzowiną, jajkiem i warzywami
Kuchnia Tajska /Crua Food – kuchnia domowa, według przepisów Bualoy Choeikoet -Jabłońskiej.

Cena 295 zł od osoby

Wśród kuchni wschodniej Azji, kuchnię tajską należy ocenić, jako jedną z bardziej pikantnych i aromatycznych. Charakteryzuje ją miks niezwykle wyrazistych smaków, takich jak: ostre chili,
kwaskowy tamarynd czy z lekka cierpkie liście limonki. Najczęściej stosowane przyprawy to: bazylia, kolendra, galangal, trawa cytrynowa, liście limonki, i mięta. Niezwykła obfitość warzyw, owoców, przypraw, jak również owoców morza, daje im niespotykaną różnorodność spożywanych posiłków. Posiłki są barwne zarówno bogatą gamą kolorów, jak i smaku. Tajowie uwielbiają gotować a jeszcze bardziej, rodzinnie celebrować spożywanie posiłków. Podstawowym składnikiem wszystkich posiłków jest ryż oraz makaron ryżowy. Nieodzownym składnikiem potraw są sosy, takie jak: słodko-pikantny chili, ostrygowy czy sojowy oraz pasty curry, czy chili.
Cieszymy się, że będziemy mogli przybliżyć Państwu tajniki Crua Food – Tajskiej Kuchni Domowej

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

ZAPRASZAMY SERDECZNIE!

Close
Close
X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close