SUSHI – Michał Przybysz

STOPIEŃ II
Michał Przybysz sushi szef Sendai Sushi od wielu lat związany z branżą gastronomiczną. W Akademii Kurta Schellera poznał kuchnię fusion a pod okiem Jeana Bosa nowoczesną kuchnię molekularną. Kuchnią japońską zaczął się bliżej interesować ponad 10 lat temu. Na własną rękę zgłębiał jej tajniki, spełniając przy okazji marzenie o podróży do Japonii. Kreatywny sushi master, prawdziwy pasjonat, twórca Sendai Sushi – renomowanej restauracji sushi przy ul. Piotrkowskiej w Łodzi.
Warsztaty poprowadzi na rybach:
– Łosoś
– Tuńczyk
– Maślana
– Krewetka surowa 16/20
– krewetka ebi 5L
Program:
II stopień to powtórzenie praktyki z robienia sushi, ryż, zalewa do ryżu, tatary, sushi chirashi, zupa miso, gotowanie ośmiornicy w zielonej herbacie, sashimi z łososia, tuńczyka, maślanej, ośmiornicy, krewetki. Zrobimy agedashi tofu, to jest danie wegetariańskie, smażone tofu z katsuobushi, żele do dekoracji SUSHI
Degustacja
CENA 295 zł od osoby
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów są sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
ZAPRASZAMY SERDECZNIE!