pią26kwi17:00pią20:00SUSHI - Michał Przybysz
Opis
STOPIEŃ I Michał Przybysz sushi szef Sendai Sushi od wielu lat związany z branżą gastronomiczną. W Akademii Kurta Schellera poznał kuchnię fusion a pod okiem Jeana Bosa nowoczesną kuchnię molekularną. Kuchnią
Opis
STOPIEŃ I
Michał Przybysz sushi szef Sendai Sushi od wielu lat związany z branżą gastronomiczną. W Akademii Kurta Schellera poznał kuchnię fusion a pod okiem Jeana Bosa nowoczesną kuchnię molekularną. Kuchnią japońską zaczął się bliżej interesować ponad 10 lat temu. Na własną rękę zgłębiał jej tajniki, spełniając przy okazji marzenie o podróży do Japonii. Kreatywny sushi master, prawdziwy pasjonat, twórca Sendai Sushi – renomowanej restauracji sushi przy ul. Piotrkowskiej w Łodzi.
Warsztaty poprowadzi na rybach:
– Łosoś
– Tuńczyk
– Maślana
– Krewetka surowa 16/20
– krewetka ebi 5L
Program:
Wprowadzenie – specyfika kuchni japońskiej, porównanie do innych kuchni, zasady japońskiej sztuki kulinarnej, teoria.
Historia sushi i sushi dziś, teoria.
Surowce – dokładne omówienie z uwzględnieniem lokalnych produktów (w tym: ryby, owoce morza, ryż, ocet ryżowy, wodorosty, warzywa, sos sojowy, wasabi, imbir itd). Teoria
Przygotowanie surowców (sprawianie i krojenie ryb i owoców morza, krojenie warzyw, tempura) Praktyka.
Przygotowanie składników przetworzonych (gotowanie ryżu, sporządzenie zaprawy, zaprawianie ryżu, smażenie omleta tamago) Praktyka.
Pokaz przygotowywania sushi: nigiri, hosomaki, futomaki, uramaki. Praktyka
Trening uczestników – samodzielne przygotowanie poszczególnych form. Praktyka
Komponowanie zestawów sushi
Dobre maniery przy japońskim stole
Degustacja
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów są sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
ZAPRASZAMY SERDECZNIE!
https://www.facebook.com/events/7336307366433556/
Czas
(Piątek) 17:00 - 20:00(GMT+02:00)
Lokalizacja
Studio Kulinarne Look&Cook
Studio Kulinarne Look&Cook