pon06maj17:00pon20:00OWOCE MORZA
Opis
Choć wkroczyły na polskie stoły względnie niedawno, cieszą się niebywałą i wciąż rosnącą popularnością. Owoce morza naturalnie dopełniają morskie menu i są znakomitą alternatywą (lub dopełnieniem) dla ryb. Często nie
Opis
Choć wkroczyły na polskie stoły względnie niedawno, cieszą się niebywałą i wciąż rosnącą popularnością. Owoce morza naturalnie dopełniają morskie menu i są znakomitą alternatywą (lub dopełnieniem) dla ryb. Często nie wiemy jednak, jak się za nie zabrać, by wydobyć z potraw maksimum smaku i aromatu. Warsztaty kulinarne owoce morza, prowadzone przez Michała Orłowskiego, są świetną okazją, by zgłębić tajniki i opanować kilka przydatnych kulinarnych umiejętności.
MENU:
– Krewetki w panko z wasabi mayo
– Małże świętego Jakuba z oliwkową lukrecją, musem z szalotki, cykoriąi i pieczonym jabłkiem
– Kalmary z chorizo w sosie maślano winnym z czosnkiem i chili
– Łosoś z chrupiącą skórką z musem z brokuła na palonym maśle i cukinią
– Mule w sosie a’la mounierre ze śmietaną i białym winem
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
https://www.facebook.com/events/1326996948009292/
Czas
20240505 17:00 - 20:00(GMT+02:00)
Lokalizacja
Studio Kulinarne Look&Cook
Studio Kulinarne Look&Cook