styczeń, 2018

pią26sty17:0020:00Królowa pierogów - Joanna Jakubiuk17:00 - 20:00 Studio Kulinarne Look&Cook. ul. Lotników 6, 65-138 Zielona GóraRodzaj imprezy:Warsztaty

Opis

Och, jak my kochamy pierogi! Warsztat poprowadzi Królowa Pierogów Joanna Jakubiuk słynąca z najlepszych pierogów w Polsce.
Na warsztatach będziemy razem:
* zagniatać/wałkować/lepić czyli poznawać tajniki pierogowego ciasta
* faszerować/nadziewać/smakować czyli odkryjemy się z czego się składa pierogowe serce
* będą pierogi pieczone i gotowane z różnymi dodatkami:
1. tatarski pierekaczewnik czyli pieróg olbrzymi z gęsiną
2. mazowieckie szlachcice czyli pierogi z ziemniakami, cebulą i boczkiem.
3. śliwka z orzechami, miodem i goździkami
4. wędzona makrela z ogórkiem kiszonym w lekkim bulionie
5. biała kiełbasa z majerankiem pieczoną cebulą w sosie z pieczonych jabłek z chrzanem
6. dynia w palonym maśle z szałwią

cena 195 zł od osoby

Joasia Jakubiuk ma kilka lat doświadczeń jako szefowa kuchni w hotelach i restauracjach.
Absolutna mistrzyni w sztuce „pierogarstwa”. Propagatorka Kuchni Polskiej, wierna tradycji i wszystkiemu co związane z ruchem Slow Food w Polsce.
Mieszka i pracuje na pięknym Podlasiu, gdzie nieustannie zgłębia tajniki dobrego gotowania i polskiego dziedzictwa kulinarnego. Laureatka kilku konkursów kulinarnych, w tym tych dla niej najbardziej cennych Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów. Tworzy i opracowuje autorskie przepisy i potrawy, współpracuje z branżowymi magazynami o smakach, jedzeniu i dobrej kuchni. Przygotowuje swoją pierwszą książkę o kuchennej pasji i ulubionych smakach i lepieniu pierogów, które niespodziewanie mogą odmienić życie.

Czas

(Piątek) 17:00 - 20:00

Lokalizacja

Studio Kulinarne Look&Cook

Studio Kulinarne Look&Cook. ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra

Powiązane artykuły

Close
X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close