luty, 2021
Opis
Warsztat w pełni poświęcony krewetkom! Pokażemy Wam jakie krewetki powinno się wybierać, czym kierować się przy wyborze i skąd pochodzą najsmaczniejsze krewetki! Jaki jest najlepszy sposób na obranie krewetek! Przygotujemy
Opis
Warsztat w pełni poświęcony krewetkom! Pokażemy Wam jakie krewetki powinno się wybierać, czym kierować się przy wyborze i skąd pochodzą najsmaczniejsze krewetki! Jaki jest najlepszy sposób na obranie krewetek! Przygotujemy kilka dań, które wydobędą smak krewetek!
Zaczniemy od krewetek w białym winie z makaronem, ale pokażemy Wam jak podkręcić smak tej potrawy! Następnie przygotujemy krewetki w tempurze z pikantnym sosem sriracha mayo oraz hiszpańską paelle.
Zrobimy też zupę Tom Yum goong oraz pierożki wieprzowo-krewetkowe z sosem teriayki
MENU:
– Klasyczne krewetki w białym winie z makaronem
– Zupa Tom Yum goong z krewetkami
– Krewetki w tempurze z sosem sriarcha mayo
– Gotowane pierożki Won Ton z krewetkami, wieprzowiną podane z masłem kolendrowym
– Tradycyjna hiszpańska paella z krewetkami
PROWADZENIE:
Manuela Gołąb z Manu od kuchni – kucharz z pasji. Jej miłość do gotowania zrodziła się podczas podróży po całym świecie. Zdobytą wiedzę wykorzystuje podczas warsztatów kulinarnych.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
ZAPRASZAMY SERDECZNIE!
https://www.facebook.com/events/739061883702126/
Czas
(Sobota) 16:00 - 19:00
Lokalizacja
Studio Kulinarne Look&Cook
Studio Kulinarne Look&Cook