lipiec, 2018

śro18lip17:00śro20:00Kiszenie nowalijek17:00 - 20:00 Gajowa 54 Zielona Góra Rodzaj imprezy:Warsztaty

Opis

Środek lata to czas, kiedy w ogrodach i na targach kolorowo jest od warzyw. Jednym z najlepszych sposobów zachowania tej różnorodności smaków i kolorów jest kiszenie – tradycyjny sposób przetwarzania żywności, w którym nie tylko zachowuje ona swoje walory, ale zyskuje nowe!
🍅🍆🌶️🍄🌽

Wiele osób kisi latem ogórki, niektórzy jesienią kiszą kapustę, a zimą buraki, ale zakisić można prawie wszystko – kalafior, rzodkiewkę, sałatę, młodą włoszczyznę… i nie tylko!
🍅 🍆 🌶️ 🍄 🌽
Jak to się robi? Jak to smakuje?
Przyjdź i sprawdź 🙂

Co będzie się działo na warsztacie?
– mini wykład na temat fermentacji – czym ona jest, jakie są jej rodzaje, od czego zależy,
– kiszenie warzyw – teoria i praktyka,
– degustacja różnych kiszonek.
n 🌿 🍀 🍓
Każdy uczestnik/uczestniczka wyjdzie z warsztatów z własnoręcznie wykonaną kiszonką wraz z instrukcją obsługi 🙂
🍅🌽🍅🌽

Koszt: 50 zł
Dziecko do lat 12: 10 zł
Bilet rodzinny: 100 zł

Zapewniamy słoiki, warzywa i wszystko, co potrzebne 🙂
W cenie kawa i herbata.
Przy okazji zapewne rozwinie się rozmowa o Wolnej Szkole 😉

Zgłoszenia: pracowniasps@gmail.com
Wpłata na konto.

https://www.facebook.com/events/141340543407994/

Czas

(środa) 17:00 - 20:00

Lokalizacja

Pracownia Żyrafa

Gajowa 54 Zielona Góra

Close
Close
X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close