pon03cze17:00pon19:00Dzień dziecka | Czary mary

Opis

Warsztaty kuchni molekularnej dla najmłodszych W czasie 2 godzin uczestnicy będą mieli okazję poczuć się jak kucharze XXI wieku. Będą poznawać tajniki kuchni molekularnej używając ciekłego azotu, suchego lodu i tekstur oraz będą mogli spróbować sami stworzyć potrawę o nietypowym smaku i formie.

Warsztaty będą prowadzone przez COLORFOOD. W czasie pokazu mali uczestnicy mają okazję razem z nami spróbować sił
w gotowaniu na ciekłym azocie.

Program:
– Lody waniliowe z wanilią z Madagaskaru i piaskiem z oliwy z pestek dyni
– Tworzenie niebieskiego kawioru sferycznego
– Lody bananowe ze śniegiem kokosowym
– Tajska herbatka z kokosem zmieniająca kolor i prezentowana z użyciem suchego lodu
– Rozbijanie świeżych owoców w ciekłym azocie i tworzenie sorbetu
– Delikatne pianki miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz tworzone na ciekłym azocie.
– Zdrowe chipsy z mięty i bazylii
– smoczy oddech

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218

ZAPRASZAMY SERDECZNIE!

https://www.facebook.com/events/357944190538942/

Czas

(Poniedziałek) 17:00 - 19:00(GMT+02:00)

Lokalizacja

Studio Kulinarne Look&Cook

Studio Kulinarne Look&Cook

Other Events
Back to top button
0:00
0:00