pon03cze17:00pon19:00Dzień dziecka | Czary mary
Opis
Warsztaty kuchni molekularnej dla najmłodszych W czasie 2 godzin uczestnicy będą mieli okazję poczuć się jak kucharze XXI wieku. Będą poznawać tajniki kuchni molekularnej używając ciekłego azotu, suchego lodu i
Opis
Warsztaty kuchni molekularnej dla najmłodszych W czasie 2 godzin uczestnicy będą mieli okazję poczuć się jak kucharze XXI wieku. Będą poznawać tajniki kuchni molekularnej używając ciekłego azotu, suchego lodu i tekstur oraz będą mogli spróbować sami stworzyć potrawę o nietypowym smaku i formie.
Warsztaty będą prowadzone przez COLORFOOD. W czasie pokazu mali uczestnicy mają okazję razem z nami spróbować sił
w gotowaniu na ciekłym azocie.
Program:
– Lody waniliowe z wanilią z Madagaskaru i piaskiem z oliwy z pestek dyni
– Tworzenie niebieskiego kawioru sferycznego
– Lody bananowe ze śniegiem kokosowym
– Tajska herbatka z kokosem zmieniająca kolor i prezentowana z użyciem suchego lodu
– Rozbijanie świeżych owoców w ciekłym azocie i tworzenie sorbetu
– Delikatne pianki miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz tworzone na ciekłym azocie.
– Zdrowe chipsy z mięty i bazylii
– smoczy oddech
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
ZAPRASZAMY SERDECZNIE!
https://www.facebook.com/events/357944190538942/
Czas
(Poniedziałek) 17:00 - 19:00(GMT+02:00)
Lokalizacja
Studio Kulinarne Look&Cook
Studio Kulinarne Look&Cook