luty, 2018

wto27lut16:0021:00Akademia kulinarna nr 816:0016:00 - 21:00 Studio Kulinarne Look&Cook. ul. Lotników 6, 65-138 Zielona GóraRodzaj imprezy:Warsztaty

Opis

SPOTKANIE numer 8

Temat szkolenia:
RYBY i OWOCE MORZA

Opis szkolenia:
Ryba jest nieodzownym produktem wszystkich kuchni świata i również w Polsce tez jest doceniana. Pojawia się na naszych stołach w różnych postaciach.
Owoce morza natomiast mają wysoką zawartość odżywczą. Wymieniając ich zalety nie można nie wspomnieć, że są źródłem, jodu tak ważnym w diecie każdego z nas , a także selenu i fluoru. Utarło się, że owoce morza to ekskluzywna kuchnia, która nie jest dla każdego. My obalimy ten mit.

Część teoretyczna:

‣ podział ryb
‣ filetowanie ryb
‣ jak poznać świeżą rybę oraz owoce morza
‣ obróbka termiczna owoców morza
‣ podział i rodzaje owoców morza

Część praktyczna:

‣ łosoś konfitowany
‣ tatar z łososia
‣ filety z pstrąga
‣ zupa z ośmiornicy
‣ krewetki

ADRIAN FELIKS – szef kuchni z 15-letnim doświadczeniem. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów. Współpracuje z wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne.
Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez jedynego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin – Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu “Ewa Gotuje”.

AKADEMIA KULINARNA:
Powstała z pasji i chęci przekazania wiedzy. Mamy na celu „zrobić z Ciebie” prawdziwego szefa kuchni. Poruszymy wiele tematów które przydadzą Ci się w Twoim kulinarnym rozwoju. Od technik krojenia nożem skończywszy na deserach. Część teoretyczna będzie polegała na wyjaśnieniu wszelkich zagadnień związanych z tematem warsztatów. Na część praktyczną będą składać się praktyczne informacje dotyczące przygotowywania danych potraw. Prowadzący będzie pokazywał w jaki sposób przygotować dane potrawy oraz pomagał przy ich przygotowaniu. Akademia kończy się kreatywnym gotowaniem jako egzamin końcowy oraz uzyskaniem certyfikatu.

Koszt warsztatów:
• Jednorazowa płatność: cena 2500 zł/10 szkoleń kulinarnych
• Istnieje możliwość wykupu pojedynczych szkoleń: cena 280 zł

DLACZEGO MY?
• mamy doświadczenie w prowadzeniu szkoleń kulinarnych, eventów, szkoleń, coachingu, doradztwie biznesowym i konsultingu w dziedzinie gastronomii,
• jesteśmy rzetelni wobec Partnerów i w pełni zaangażowani w realizację podjętych zobowiązań,
• jesteśmy elastyczni oraz dbamy o wysoki poziom komunikacji z Klientem,
• naszym celem jest najwyższa jakość usług i zadowolenie Klienta

MIEJSCE SZKOLENIA:
STUDIO KULINARNE Look&Cook Zielona Góra
Poprzez indywidualne podejście oraz pracę w małej grupie, jesteśmy w stanie przekazać wiedzę w sposób szczegółowy oraz na bieżąco udzielać odpowiedzi na nurtujące pytania. Uczestnicy warsztatu maja do swojej dyspozycji profesjonalny sprzęt najwyższej jakości. W Studiu znajduje się również stół degustacyjny, przy którym uczestnicy mogą odpocząć podczas przerwy oraz skosztować przygotowane przez siebie dania. Dzięki wyposażeniu najwyższej klasy, jesteśmy w stanie zapewnić Wam najwyższy standard szkolenia, a zdobyta podczas szkolenia wiedza, będzie miała przełożenie na jakość oraz smak przygotowywanych potraw.

Czas

(Wtorek) 16:00 - 21:00

Lokalizacja

Studio Kulinarne Look&Cook

Studio Kulinarne Look&Cook. ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra

Powiązane artykuły

Close
X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close