Studio Kulinarne Look&Cook
Studio Kulinarne Look&Cook
Events at this location
marzec
Opis
Dzieciaki szaleją w naszej kuchni! Gotuj z finalistką MasterChef Junior Zosia Zaborowska. Angażujemy młodzież do próbowania swoich sił w kuchni, by swoimi umiejętnościami zadziwiali rodziców, a tym samym zachęcali rodzinę do wspólnego
Opis
Dzieciaki szaleją w naszej kuchni!
Gotuj z finalistką MasterChef Junior Zosia Zaborowska.
Angażujemy młodzież do próbowania swoich sił w kuchni, by swoimi umiejętnościami zadziwiali rodziców, a tym samym zachęcali rodzinę do wspólnego przygotowywania posiłków.
Kuchnia amerykańska
Czas dobrej zabawy i duża dawka wiedzy.
Menu:
1) Ulubione naleśniki Amerykanów, czyli pancakes z domową nutellą lub masłem orzechowym i sezonowe owoce
2) Domowe burgery w amerykańskim stylu z własnoręcznie wypiekaną bułką i pysznymi dodatkami
3) Najlepsze, mocno czekoladowe Brownie z nutą mięty i culie malinowe
*** Warsztaty poprowadzi nastolatka Zosia pasjonatka gotowania i odkrywania nowych smaków,
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
ZAPRASZAMY SERDECZNIE!
https://www.facebook.com/events/918968125544510/
Czas
(Wtorek) 16:30 - 19:00
Lokalizacja
Studio Kulinarne Look&Cook
Studio Kulinarne Look&Cook
śro10mar17:0020:00Wołowina i steki17:00 - 20:00 Studio Kulinarne Look&CookRodzaj imprezy:Impreza
Opis
Zapraszamy na kuchnię autorską Macieja Ostrowskiego Menu steki. - Siekany tatar z polędwicy wołowej z gorczycą, kaparami, olejem z pierwszego tłoczenia, marynowanymi kurkami, kawiorem I domową focaccią. - Polik wołowy z ziemniaczany puree
Opis
Zapraszamy na kuchnię autorską Macieja Ostrowskiego
Menu steki.
– Siekany tatar z polędwicy wołowej z gorczycą, kaparami, olejem z pierwszego tłoczenia, marynowanymi kurkami, kawiorem I domową focaccią.
– Polik wołowy z ziemniaczany puree I karmelizowanymi pietruszkami z ziemniaczanym chipsem.
– Stek z polędwicy wołowej z marynowanymi grillowanymi warzywami I pieczonym ziemniakiem z aioli.
– Stek z dojrzewającego antrykotu na rzymskiej sałacie w pikantnym vinegrette,
sezonowymi pomidorami, anchovis I pieczonymi burakami w miodzie.
https://www.facebook.com/events/141258287632956/
Czas
(środa) 17:00 - 20:00
Lokalizacja
Studio Kulinarne Look&Cook
Studio Kulinarne Look&Cook
Opis
Domowe kluski i makarony To dziecinnie łatwe!!! Gotuj z finalistką MasterChef Junior Zosia Zaborowska. Zachęcamy dzieci do spróbowania swoich sił w kuchni, by swoimi umiejętnościami zadziwiali rodziców, a tym samym zachęcali
Opis
Domowe kluski i makarony
To dziecinnie łatwe!!!
Gotuj z finalistką MasterChef Junior Zosia Zaborowska.
Zachęcamy dzieci do spróbowania swoich sił w kuchni, by swoimi umiejętnościami zadziwiali rodziców, a tym samym zachęcali rodzinę do wspólnego przygotowywania posiłków. Warto to robić!
MENU:
– gnocchi z bazyliowym pesto i parmezanem
– Azjatycki udon
– Tagiatelle Carbonara
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów są sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
ZAPRASZAMY SERDECZNIE!
POSTY
https://www.facebook.com/events/2785539501685598/
Czas
(Wtorek) 16:30 - 19:30
Lokalizacja
Studio Kulinarne Look&Cook
Studio Kulinarne Look&Cook
Opis
STOPIEŃ I Michał Przybysz sushi szef Sendai Sushi od wielu lat związany z branżą gastronomiczną. W Akademii Kurta Schellera poznał kuchnię fusion a pod okiem Jeana Bosa nowoczesną kuchnię molekularną. Kuchnią
Opis
STOPIEŃ I
Michał Przybysz sushi szef Sendai Sushi od wielu lat związany z branżą gastronomiczną. W Akademii Kurta Schellera poznał kuchnię fusion a pod okiem Jeana Bosa nowoczesną kuchnię molekularną. Kuchnią japońską zaczął się bliżej interesować ponad 10 lat temu. Na własną rękę zgłębiał jej tajniki, spełniając przy okazji marzenie o podróży do Japonii. Kreatywny sushi master, prawdziwy pasjonat, twórca Sendai Sushi – renomowanej restauracji sushi przy ul. Piotrkowskiej w Łodzi.
Warsztaty poprowadzi na rybach:
– Łosoś
– Tuńczyk
– Maślana
– Krewetka surowa 16/20
– krewetka ebi 5L
Program:
Wprowadzenie – specyfika kuchni japońskiej, porównanie do innych kuchni, zasady japońskiej sztuki kulinarnej, teoria.
Historia sushi i sushi dziś, teoria.
Surowce – dokładne omówienie z uwzględnieniem lokalnych produktów (w tym: ryby, owoce morza, ryż, ocet ryżowy, wodorosty, warzywa, sos sojowy, wasabi, imbir itd). Teoria
Przygotowanie surowców (sprawianie i krojenie ryb i owoców morza, krojenie warzyw, tempura) Praktyka.
Przygotowanie składników przetworzonych (gotowanie ryżu, sporządzenie zaprawy, zaprawianie ryżu, smażenie omleta tamago) Praktyka.
Pokaz przygotowywania sushi: nigiri, hosomaki, futomaki, uramaki. Praktyka
Trening uczestników – samodzielne przygotowanie poszczególnych form. Praktyka
Komponowanie zestawów sushi
Dobre maniery przy japońskim stole
Degustacja
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów są sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
ZAPRASZAMY SERDECZNIE!
https://www.facebook.com/events/816988509169398/
Czas
(Poniedziałek) 17:00 - 20:00
Lokalizacja
Studio Kulinarne Look&Cook
Studio Kulinarne Look&Cook
Opis
Tajska kuchnia Nie bez powodu tajska kuchnia uznawana jest za jedną z najlepszych na świecie. Niezwykłe smaki i aromaty, ogromna różnorodność oraz zamiłowanie tajów do dobrego jedzenia sprawią,
Opis
Tajska kuchnia
Nie bez powodu tajska kuchnia uznawana jest za jedną z najlepszych na świecie. Niezwykłe smaki i aromaty, ogromna różnorodność oraz zamiłowanie tajów do dobrego jedzenia sprawią, że z chęcią spędzisz czas na naszych warsztatach kulinarnych. Do najbardziej charakterystycznych cech tajskiej kuchni należy obfite stosowanie ziół i przypraw, w tym chili, limonki, imbiru, trawy cytrynowej i wszechobecnego sosu rybnego. Ta mieszanka aromatów jest nie do pomylenia z żadną inną na świecie.
LINK DO ZAPISU: https://lookandcook.com.pl/warsztaty-kulinarne/kuchnia-tajska-092020
Menu:
— TOM KHA GAI – Tajska zupa na bazie mleka kokosowego trawy cytrynowej, kafiru i imbiru z kurczakiem i boczniakiem
– PAD THAI KUNG – Makaron ryżowy smażony metodą Stir-Fry z krewetkami, w sosie na bazie tamaryndowca, z dodatkiem, kiełków fasoli Mung, orzechów, kolendry i chili
– KHAO NIAOW MA MUANG (Mango sticky rice) – Kleisty ryż gotowany w mleku kokosowym z dodatkiem pulpy mango i świeżego mango
Warsztat prowadzi: Bartosz Snecz Dębski
Zakochany w Azji szef kuchni z bardzo fajnym podejściem do kulinariów. Tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie bardzo oryginalne i bazujące na najmodniejszych trendach w światowej gastronomii. Podczas warsztatów kulinarnych stawia na proste, szybkie i sprytne receptury, które dają uczestnikom maksymalną frajdę podczas gotowania. Współtworzył i tworzył menu w znanych miejscach fast casualowych (m.in. Pizza Boyz, dogidog, Mañana Tex-Mex Bar, Pho Shop). Prowadzi swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz instagram Snecz Gotuje.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów są sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
ZAPRASZAMY SERDECZNIE!
https://www.facebook.com/events/483020386436040/
Czas
(środa) 17:00 - 20:00
Lokalizacja
Studio Kulinarne Look&Cook
Studio Kulinarne Look&Cook
czw25mar17:0020:00Dzień dobry Wietnam!17:00 - 20:00 Studio Kulinarne Look&CookRodzaj imprezy:Impreza
Opis
Kuchnia wietnamska – smaczna, zdrowa, sycąca i niezwykle kolorowa! Dla "żarłoków" to prawdziwy raj. Menu: -SUMMER ROLLS - Sajgonki owinięte w papier ryżowy ze smażonymi krewetkami, sałatą, warzywami, podane z pikantnym
Opis
Kuchnia wietnamska – smaczna, zdrowa, sycąca i niezwykle kolorowa! Dla “żarłoków” to prawdziwy raj.
Menu:
-SUMMER ROLLS – Sajgonki owinięte w papier ryżowy ze smażonymi krewetkami, sałatą, warzywami, podane z pikantnym sosem słodko-kwaśnym
-PHO BO – Tradycyjna wietnamska zupa z makaronem ryżowym, podana z gotowaną wołowiną, kolendrą, szczypiorem i kiełkami Mung
-BANH MI – Kanapka która powstała w wyniku połączenia tradycyjnej kuchni francuskiej z wietnamską. podana z pate, piklowanymi warzywami i świeżymi ziołami
-BANH RAN – Wietnamskie pączki z sezamem
Warsztat prowadzi: Bartosz Snecz Dębski
Zakochany w Azji szef kuchni z bardzo fajnym podejściem do kulinariów. Tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie bardzo oryginalne i bazujące na najmodniejszych trendach w światowej gastronomii. Podczas warsztatów kulinarnych stawia na proste, szybkie i sprytne receptury, które dają uczestnikom maksymalną frajdę podczas gotowania. Współtworzył i tworzył menu w znanych miejscach fast casualowych (m.in. Pizza Boyz, dogidog, Mañana Tex-Mex Bar, Pho Shop). Prowadzi swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz instagram Snecz Gotuje.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów są sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
ZAPRASZAMY SERDECZNIE!
https://www.facebook.com/events/1841954575959644/
Czas
(Czwartek) 17:00 - 20:00
Lokalizacja
Studio Kulinarne Look&Cook
Studio Kulinarne Look&Cook
kwiecień
czw15kwi17:0021:00French macarons17:00 - 21:00 Studio Kulinarne Look&CookRodzaj imprezy:Impreza
Opis
Zakochaliśmy się w "makaronikach", w sposobie wykonania okrytym sekretami związanymi z pieczeniem, w kolorach i "ganachach". Najlepsze CIACHO ŚWIATA! Warsztat, cieszący się niesamowitą popularnością. Zajęcia poświęcone najbardziej wymagającym francuskim wypiekom,
Opis
Zakochaliśmy się w “makaronikach”, w sposobie wykonania okrytym sekretami związanymi z pieczeniem, w kolorach i “ganachach”.
Najlepsze CIACHO ŚWIATA!
Warsztat, cieszący się niesamowitą popularnością.
Zajęcia poświęcone najbardziej wymagającym francuskim wypiekom, french macarons.
Skomponujemy połączenie smaku i koloru, poznamy historię tych wytwornych ciastek, oraz zapoznamy się z nowymi trendami w zdobieniu macaron’s.
Warsztaty obejmują naukę krok po kroku, wypieku daszków makaroników ,jak i wykonanie kremów zwanych ganache.
Wszystkie wypieki, oraz przepisy zabierzecie do domu.
Propozycja nowych smaków:
– Truskawka
– Rozmaryn z malinami
– Kawa.
Magdalena Jarętowska czyli Znowu jej się upiekło… Sztuki makaronowania uczyła się we Francji. Lubi łączyć ze sobą smaki nieoczywiste. Największy jej nałóg to masło i i cukier.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
ZAPRASZAMY SERDECZNIE!
https://www.facebook.com/events/720258788661792/
Czas
(Czwartek) 17:00 - 21:00
Lokalizacja
Studio Kulinarne Look&Cook
Studio Kulinarne Look&Cook