czwartek , 8 Grudzień 2016
Home / Sport / Żużel / Środa pod znakiem speedway’a
fot. Marcin Krzywicki
(fot. Marcin Krzywicki)

Środa pod znakiem speedway’a

Obie drużyny spotkały się ze sobą 29 maja i górą na rzeszowskim owalu byli zielonogórzanie, zwyciężając 51:39: – To jest taka trochę nieobliczalna drużyna, tym bardziej, że Okoniewski zaczął jechać. Harris, Richardson to tez są bardzo dobrzy zawodnicy – uważa kierownik Stelmetu Falubazu, Piotr Kuźniak.
 
Awizowane składy:
 
PGE Marma Rzeszów:
1. Lee Richardson
2. Maciej Kuciapa
3. Rafał Okoniewski
4. Chris Harris
5. Jason Crump
6. Dawid Lampart
 
Stelmet Falubaz Zielona Góra:
9. Andreas Jonsson
10. Kacper Rogowski
11. Greg Hancock
12. Jonas Davidsson
13. Piotr Protasiewicz
14. Patryk Dudek
Mecz Stelmetu Falubazu z PGE Marmą Rzeszów w środę o godzinie 20:20.
 
Wcześniej, bo o 15:15 o tytuł najlepszych zawalczą pary, które wywalczyły awans do finału. Mowa o żużlowcach Polonii Bydgoszcz, Orłą Łódź, PGE Marmy Rzeszów, Tauronu Azoty Tarnów, Betardu Sparty Wroćław, Lechmy Poznań i wreszcie Stelmetu Falubazu. Trener naszej ekipy, Marek Cieślak awizował parę Dudek- Protasiewicz, a więc połączenie rutyny z młodością.
 
Awizowane składy:
 
Polonia Bydgoszcz
1. Grzegorz Walasek
2. Tomasz Gapiński
 
Orzeł Łódź
3. Mateusz Szczepaniak
4. Daniel Jeleniewski
 
PGE Marma Rzeszów
5. Rafał Okoniewski
6. Maciej Kuciapa
 
Tauron Azoty Tarnów
7. Sebastian Ułamek
8. Krzysztof Kasprzak
 
Betard Sparta Wrocław
9. Piotr Świderski
10. Tomasz Jędrzejak
 
Lechma Poznań
11. Norbert Kościuch
12. Robert Miśkowiak
 
Stelmet Falubaz Zielona Góra
13. Piotr Protasiewicz
14. Patryk Dudek

Autor: Maciej Juszczak

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close