niedziela , 4 Grudzień 2016
Home / Sport / Żużel / Przemysław Pawlicki w Złotym Kasku
fot. shelly-jo / Wikimedia Commons
Przemysław Pawlicki (fot. shelly-jo / Wikimedia Commons)

Przemysław Pawlicki w Złotym Kasku

Zawody były także krajowymi eliminacjami do Grand Prix. Awans uzyskała pierwsza czwórka wtorkowych zawodów. Pecha miał kapitan SPAR Falubazu – Piotr Protasiewicz, który z dorobkiem 10 punktów zajął piate miejsce, przegrywając w dodatkowym biegu szanse rywalizacji w międzynarodowych eliminacjach do Grand Prix z Karolem Baranem. Jednak pozycja wywalczona przez Protasiewicza uprawnia go do startu w eliminacjach Indywidualnych Mistrzostw Europy.

W zawodach wystartowała jeszcze dwójka innych reprezentantów SPAR Falubazu. Krystian Pieszczek z dorobkiem sześciu punktów zajął 11 miejsce, natomiast Krzysztof Jabłoński uzbierał trzy punkty i był 13.

Wyniki:

1. Przemysław Pawlicki (Fogo Unia Leszno) – 14 (3,3,2,3,3)

2. Mirosław Jabłoński (PGE Stal Rzeszów) – 13 (3,1,3,3,3)

3. Piotr Pawlicki (Fogo Unia Leszno) – 12 (2,3,1,3,3)

4. Karol Baran (PGE Stal Rzeszów) – 10+3 (2,3,3,2,w)

5. Piotr Protasiewicz (SPAR Falubaz Zielona Góra) – 10+2 (3,3,3,0,1)

6. Tomasz Jędrzejak (Betard Sparta Wrocław) – 10+d (3,2,d,2,3)

7. Michał Szczepaniak (MDM Komputery Dreier ŻKS Ostrovia) – 9 (0,1,3,3,2)

8. Damian Baliński (ŻKS ROW Rybnik) – 9 (2,1,2,2,2)

9. Norbert Kościuch (Łączyńscy Carbon Start Gniezno) – 6 (1,0,2,1,2)

10. Bartosz Zmarzlik (MONEYmakesMONEY.pl Stal Gorzów) – 6 (w,1,2,2,1)

11. Krystian Pieszczek (SPAR Falubaz Zielona Góra) – 6 (1,2,1,1,1)

12. Daniel Jeleniewski (GKM Grudziądz) – 4 (d,2,d,1,1)

13. Krzysztof Jabłoński (SPAR Falubaz Zielona Góra) – 3 (0,0,1,0,2)

14. Tobiasz Musielak (Fogo Unia Leszno) – 3 (1,2,d,0,d)

15. Dawid Lampart (PGE Stal Rzeszów) – 3 (1,0,1,1,w)

16. Sebastian Ułamek (ŻKS ROW Rybnik) – 2 (2,0,d,0,w)

Autor: Tomasz Górowski

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close