Home / Sport / Żużel / Polska husaria nie do zatrzymania. „Mały” i „DuZers” nie zawiedli
fot. sport.pl
Jarosław Hampel nowy żużlowiec Stelmetu Falubazu (fot. sport.pl)

Polska husaria nie do zatrzymania. „Mały” i „DuZers” nie zawiedli

Polacy mieli ułatwione zadanie, bowiem reprezentacje Rosji i Australii przystąpiły do półfinału w osłabionym składzie. Od początku zawodów biało-czerwoni byli stroną dominującą i wiedli prym na torze w Częstochowie.

Kibice Stelmetu Falubazu Zielona Góra zapewne z uwagą śledzili przebieg spotkania, gdyż połowę składu stanowili właśnie żużlowcy z Winnego Grodu. Zarówno Jarosław Hampel, jak i Patryk Dudek pojechali na bardzo wysokim poziomie. „Mały” tylko raz musiał uznać wyższość rywali, natomiast „DuZers” raz za razem uprzykrzał im życie zdobywając cenne punkty, choć część biegów musiał przejechać na rezerwowym motocyklu.

Pozostałe miejsca na podium zajęli żużlowcy Australii i Łotwy. Australii i Litwy. Wśród Kangurów najlepiej zapunktował Darcy Ward, który zdobył 14 punktów. W drużynie z Łotwy najlepszy okazał się Maksim Bogdanow, zdobywca 11 oczek.

Polska – 48

1. Patryk Dudek – 8 (3,0,2,1,2)

2. Jarosław Hampel – 14 (3,2,3,3,3)

3. Krzysztof Kasprzak – 13 (2,3,3,3,2)

4. Maciej Janowski – 13 (1,3,3,3,3)

Australia – 34

1. Davey Watt – 1 (0,d,1,-,0)

2. Jason Doyle – 7 (2,1,-,1,3)

3. Troy Batchelor – 12 (2,3,1,2,2,2)

4. Darcy Ward – 14 (3,3,3,0!,2,3)

Łotwa – 27

1. Kjastas Puodżuks – 9 (1,0,2,2!,3,1)

2. Maksim Bogdanow – 11 (3,2,1,1,2,2)

3. Wiaczesław Gieruckis – 0 (0,-,0,-,-)

4. Andrzej Lebiediew – 7 (2,1,1,1,1,1)

Rosja – 14

1. Wiktor Kułakow – 3 (0,0,2,0,1)

2. Władimir Borodulin – 2 (0,2,-,0,0)

3. Ilja Czałow – 2 (1,1,0,0,0)

4. Andriej Kudriaszow – 7 (1,2,0,4!,0,0)

Autor: Damian Łobacz

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close