Home / Sport / Żużel / Pięć punktów zaliczki
Archiwum uzetka.pl (fot. archiwum)

Pięć punktów zaliczki

Najlepiej spisującymi się zawodnikami w drużynie Gorzowa byli Niels Kristian Iversen i Matej Zagar autorzy 12 punktów, natomiast najlepszym jeźdźcem w ekipie Tarnowa był Maciej Janowski który zanotował na swoim koncie 9 „oczek”.
 
 
 
 
Azoty Tauron Tarnów – 42:
 
1. Greg Hancock – 8+1 (3,2,2,1*,0)
2. Jakub Jamróg – 0 (0,-,-,-)
3. Martin Vaculik – 6 (1,2,0,1,2)
4. Leon Madsen – 7+1 (d,1*,3,2,1)
5. Janusz Kołodziej – 5+2 (2,2*,0,1*,-)
6. Kacper Gomólski – 7+1 (2*,0,3,2,0)
7. Maciej Janowski – 9+1 (3,d,1*,2,3)
 
Stal Gorzów – 47:
 
9. Tomasz Gollob – 3+1 (1*,d,2,0)
10. Michael Jepsen Jensen – 5+1 (2,1,1*,0,1)
11. Matej Zagar – 12+1 (2*,1,3,3,3)
12. Niels Kristian Iversen – 12+1 (3,3,1,3,2*)
13. Krzysztof Kasprzak – 14 (3,3,3,2,3)
14. Adrian Cyfer – 1 (1,0,0)
15. Łukasz Kaczmarek – 0 (w,t,0)
 
Bieg po biegu:
 
1. (59,91) Janowski, Gomólski, Cyfer, Kaczmarek (w/u) 1:5
2. (59,35) Hancock, Jensen, Gollob, Jamróg 3:3 (4:8)
3. (58,69) Iversen, Zagar, Vaculik, Madsen (d4) 5:1 (9:9)
4. (59,37) Kasprzak, Kołodziej, Janowski (dst), Kaczmarek (t) 3:2 (12:11)
5. (59,15) Iversen, Hancock, Zagar, Gomólski 4:2 (16:13)
6. (59,47) Kasprzak, Vaculik, Madsen, Cyfer 3:3 (19:16)
7. (60,22) Gomólski, Kołodziej, Jensen, Gollob (d2) 1:5 (20:21)
8. (59,56) Kasprzak, Hancock, Janowski, Kaczmarek 3:3 (23:24)
9. (59,35) Madsen, Gollob, Jensen, Vaculik 3:3 (26:27)
10. (58,68) Zagar, Janowski, Iversen, Kołodziej 4:2 (30:29)
11. (60,25) Janowski, Kasprzak, Vaculik, Jensen 2:4 (32:33)
12. (58,93) Zagar, Gomólski, Hancock, Cyfer 3:3 (35:36)
13. (59,72) Iversen, Madsen, Kołodziej, Gollob 3:3 (38:39)
14. (59,75) Zagar, Vaculik, Jensen, Gomólski 4:2 (42:41)
15. (60,31) Kasprzak, Iversen, Madsen, Hancock 5:1 (47:42)
 
Sędzia: Wojciech Grodzki (Opole),
Widzów: 14 300 osób,
 
 
Kolejny pojedynek Finałowy już w niedziel (14 października) o godz. 19:30 na stadionie w Tarnowie
 
 
 
 

Autor: Maciej Pelczyński

Komentarze

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close