Home / Sport / Żużel / Niskie loty Falubazu
fot. Marcin Krzywicki
(fot. Marcin Krzywicki)

Niskie loty Falubazu

Natomiast najlepiej spisującym się zawodnikiem w drużynie Mistrzów Polski był Andreas Jonsson, autor 15 punktów. Niestety w 10 biegu doszło do groźnego upadku Patryka Dudka po którym musiał pojechać do szpitala skarżąc się na ból nadgarstka oraz łopatki.
 
Wyniki:
 
Stelmet Falubaz Zielona Góra – 42
1. Piotr Protasiewicz – 10 (3,2,2,2,1)
2. Jonas Davidsson – 1 (1,0,-,0)
3. Rune Holta – 6+1 (2,2,0,1*,1)
4. Aleksandr Łoktajew – 5+1 (0,1*,1,3,d)
5. Andreas Jonsson – 15+1 (3,2,3,2,2*,3)
6. Patryk Dudek – 4+1 (3,0,1*,w,-)
7. Adam Strzelec – 1+1 (0,0,-,1*)
 
Betard Sparta Wrocław – 47
9. Tomasz Jędrzejak – 11 (2,3,3,0,3)
10. Jesper Monberg – 5+2 (0,1,2*,0,2*)
11. Sebastian Ułamek – 9 (3,1,2,3,0)
12. Tai Woffinden – 5 (1,3,w,1)
13. Fredrik Lindgren – 12+1 (1*,3,3,3,2)
14. Patryk Dolny – 2 (2,0,0)
15. Patryk Malitowski – 3+1 (1*,2,0)
 
Bieg po biegu:
1. (63,2) Dudek, Dolny, Malitowski, Strzelec 3:3
2. (61,9) Prostasiewicz, Jędrzejak, Davidsson, Monberg 2:4 (5:7)
3. (62,0) Ułamek, Holta, Woffinden, Łoktajew 4:2 (9:9)
4. (62,0) Jonsson, Malitowski, Lindgren, Strzelec 3:3 (12:12)
5. (61,9) Woffinden, Protasiewicz, Ułamek, Davidsson 4:2 (16:14)
6. (61,5) Lindgren, Holta, Łoktajew, Dolny 3:3 (19:17)
7. (61,9) Jędrzejak, Jonsson, Monberg, Dudek 4:2 (23:19)
8. (61,7) Lindgren, Protasiewicz, Dudek, Malitowski 3:3 (26:22)
9. (62,1) Jędrzejak, Monberg, Łoktajew, Holta 5:1 (31:23)
10. (62,2) Jonsson, Ułamek, Dudek (w/u), Woffinden (w/u) 2:3 (33:26)
11. (62,7) Lindgren, Jonsson, Holta, Monberg 3:3 (36:29)
12. (62,3) Ułamek, Protasiewicz, Strzelec, Dolny 3:3 (39:32)
13. (61,7) Łoktajew, Jonsson, Woffinden, Jędrzejak 1:5 (40:37)
14. (65,7) Jędrzejak, Monberg, Holta, Łoktajew (d4) 5:1 (45:38)
15. (61,1) Jonsson, Lindgren, Protasiewicz, Ułamek 2:4 (47:42)
 
 
zródło: www.sportowefakty.pl  

Autor: Maciej Pelczynski

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close