Home / Sport / Żużel / Krzysztof Jabłoński na dłużej w Zielonej Górze
fot. Artur Wychowałek / falubaz.com
Stelmet Falubaz Zielona Góra (fot. Artur Wychowałek / falubaz.com)

Krzysztof Jabłoński na dłużej w Zielonej Górze

Zainteresowany zawodnik chciał mieć pewność, że w składzie Mistrzów Polski nie będzie „piątym kołem u wozu” – a to wymagało poznania ostatecznego kształtu regulaminu przed negocjacjami. Popularny „Pan Krzychu” chce startować regularnie i punktować na przyzwoitym poziomie w każdym meczu. W związku z tym, jak podaje portal falubaz.com, Jabłoński doszedł już do porozumienia z klubem i niedługo podpisze kilkuletnią umowę.  „Jabłko” podkreśla w wywiadach, że w Zielonej Górze czuje się bardzo dobrze, komfortowo i nie chce zmieniać barw klubowych. Żużlowiec nie przekreśla też możliwości zakończenia kariery w Winnym Grodzie.

Starszy z braci Jabłońskich pojawił się w zielonogórskim klubie w 2012 roku. Początkowo umowa była jednoroczna, jednak po zakończonym sezonie szybko i zgodnie ustalono, że „Pan Krzychu” zostanie przynajmniej na jeszcze jeden rok w Grodzie Bachusa. Przez ten czas zawodnik prezentował czasami skrajnie różne postawy. Zdarzały się mecze, w których pojechał poniżej krytyki, by za jakiś czas stawać się cichym bohaterem lub jednym z ojców zwycięstw. Ambitną i perfekcjonistyczną postawą Jabłoński zaskarbił sobie zaufanie i poparcie miejscowych kibiców. Miejmy nadzieję, że forma „Jabola” w następnych sezonach nie będzie gorsza, a swoją jazdą wzbudzi wyrazy uznania.

Autor: Marcin Pakulski

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close