niedziela , 4 Grudzień 2016
Home / Sport / Żużel / Falubaz rozgromił Marmę i jest blisko półfinału! [MP3]
fot. Wojciech Gąsiewski
(fot. Wojciech Gąsiewski)

Falubaz rozgromił Marmę i jest blisko półfinału! [MP3]

W ekipie Marka Cieślaka oprócz Grega Hancocka, Piotra Protasiewicza i Andreasa Jonssona bardzo dobre zawody odjechał Jonas Davidsson. Szwed, który w niedzielę obchodził swoje 27. urodziny zdobył 11 punktów z dwoma bonusami.
 
Stelmet Falubaz Zielona Góra 59:
1. Greg Hancock 13+1 (3,2*,3,2,3)
2. Grzegorz Zengota 5+1 (0,3,1,1*)
3. Andreas Jonsson 10+2 (1,2*,3,2,2*)
4. Jonas Davidsson 11+2 (3,3,2*,2*,1)
5. Piotr Protasiewicz 12 (2,1,3,3,3)
6. Patryk Dudek 6+1 (2,3,1*)
7. Kacper Rogowski 2+1 (1*,0,1)
 
PGE Marma Rzeszów 31:
9. Chris Harris 5+1 (1*,2,0,1,1)
10. Maciej Kuciapa 2 (2,0,-,0)
11. Rafał Okoniewski 7 (2,0,2,3,0,0)
12. Lee Richardson 1 (0,1,-,-)
13. Jason Crump 10 (3,1,d,1,3,2)
14. Łukasz Kret 0 (0,-,0)
15. Dawid Lampart 6 (3,1,0,2,0,0)
 
Bieg po biegu:
1. Lampart, Dudek, Rogowski, Kret 3:3
2. Hancock, Kuciapa, Harris, Zengota 3:3 (6:6)
3. Davidsson, Okoniewski, Jonsson, Richardson 2:4 (8:10)
4. Crump, Protasiewicz, Lampart, Rogowski 4:2 (12:12)
5. Zengota, Hancock, Richardson, Okoniewski 1:5 (13:17)
6. Davidsson, Jonsson, Crump, Lampart 1:5 (14:22)
7. Dudek, Harris, Protasiewicz, Kuciapa 2:4 (16:26)
8. Hancock, Lampart, Zengota, Crump (d/s) 2:4 (18:30)
9. Jonsson, Davidsson, Crump, Harris 1:5 (19:35)
10. Protasiewicz, Okoniewski, Rogowski, Lampart 2:4 (21:39)
11. Crump, Jonsson, Zengota, Kuciapa 3:3 (24:42)
12. Okoniewski, Hancock, Dudek, Kret 3:3 (27:45)
13. Protasiewicz, Davidsson, Harris, Okoniewski 1:5 (28:50)
14. Protasiewicz, Jonsson, Harris, Lampart 1:5 (29:55)
15. Hancock, Crump, Davidsson, Okoniewski 2:4 (31:59)
 
Rewanż w niedzielę, 14 sierpnia o godz. 19:00 na W69.

Autor: Jakub Lesiński

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close