Home / Sport / Żużel / Dwaj zawodnicy Falubazu w finale Grand Prix
fot. Mateusz Howis
(fot. Mateusz Howis)

Dwaj zawodnicy Falubazu w finale Grand Prix

Końcowa klasyfikacja:
1. Greg Hancock (USA) – 22 (2,3,2,3,3,3,6)
2. Chris Harris (Wielka Brytania) – 21 (3,2,3,3,3,3,4)
3. Jason Crump (Australia) – 17 (3,3,2,2,3,2,2)
4. Fredrik Lindgren (Szwecja) – 11 (3,3,2,1,0,2,0)
5. Tomasz Gollob (Polska) – 10 (1,0,3,2,3,1)
6. Jarosław Hampel (Polska) – 8 (0,0,3,3,1,1)
7. Chris Holder (Australia) – 7 (2,1,1,3,t,0)
8. Rune Holta (Polska) – 6 (3,0,3,0,0,u)
9. Kenneth Bjerre (Dania) – 6 (0,3,0,1,2)
10. Tai Woffinden (Wielka Brytania) – 6 (0,2,0,2,2)
11. Davey Watt (Australia) – 6 (1,1,2,0,2)
12. Andreas Jonsson (Szwecja) – 6 (2,1,1,w,2)
13. Magnus Zetterstroem (Szwecja) – 6 (1,2,1,1,1)
14. Jurica Pavlic (Chorwacja) – 5 (0,2,1,1,1)
15. Nicki Pedersen (Dania) – 4 (1,0,0,2,1)
16. Hans Andersen (Dania) – 3 (2,1,0,0,0)
17. Matija Duh (Słowenia) – 0 (0)
18. Jozsef Tabaka (Węgry) – ns.
 
Bieg po biegu:
1. Lindgren, Andersen, Gollob, Woffinden
2. Holta, Hancock, Pedersen, Hampel
3. Harris, Jonsson, Zetterstroem, Pavlic
4. Crump, Holder, Watt, Bjerre
5. Lindgren, Zetterstroem, Holder, Holta
6. Crump, Harris, Andersen, Hampel
7. Hancock, Pavlic, Watt, Gollob
8. Bjerre, Woffinden, Jonsson, Pedersen
9. Hampel, Lindgren, Pavlic, Bjerre
10. Holta, Watt, Jonsson, Andersen
11. Gollob, Crump, Zetterstroem, Pedersen
12. Harris, Hancock, Holder, Woffinden
13. Hancock, Crump, Lindgren, Jonsson (w)
14. Holder, Pedersen, Pavlic, Andersen
15. Harris, Gollob, Bjerre, Holta
16. Hampel, Woffinden, Zetterstroem, Watt
17. Harris, Watt, Pedersen, Lindgren
18. Hancock, Bjerre, Zetterstroem, Andersen
19. Gollob, Jonsson, Hampel, Duh (Holder – t)
20. Crump, Woffinden, Pavlic, Holta
 
Półfinały:
21. Harris, Lindgren, Hampel, Holder
22. Hancock, Crump, Gollob, Holta (u)
 
Wielki Finał:
23. Hancock, Harris, Crump, Lindgren
 
wyniki: sportowefakty.pl

Autor: Radio Index

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close