niedziela , 11 Grudzień 2016
Home / Sport / Pozostałe / Pierwsza Zielonogórska Połówka
(fot. www.sxc.hu)

Pierwsza Zielonogórska Połówka

Głównym ośrodkiem imprezy będzie stadion przy ulicy Wyspiańskiego. Uczestnicy biegu odbiorą tam pakiety startowe i będą mogli wziąć udział w imprezach towarzyszących. Jak na razie do półmaratonu zapisało się ok. 500 biegaczy, a zgłoszeń wciąż przybywa. Trasa biegu wystartuje spod Medycznego Studium Zawodowego przy ulicy Wazów następnie maratończycy przemierzą ulice: Waryńskiego Podgórną, Jedności, Łużycką, Wyszyńskiego, Zacisze, Działkową, Zjednoczenia, Energetyków, Batorego, Rzeźniczaka, Zdrojową, Sulechowską,  Wyspiańskiego i ponownie Waryńskiego. Tak prezentuje się pierwsza pętla “połówki”. Druga nieco krótsza z odcinka ulicy Batorego odbije w ulicę Źródlaną, a więc zostanie pominięta część ulicy Batorego oraz Rzeźniczaka ze Zdrojową. Łącznie uczestnicy mają do pokonania 21,097 km. W związku z tym że trasa angażuje główne ulice miasta pojawią się pewne utrudnienia w komunikacji, jednak organizatorzy przekonują, że wszystko będzie pod kontrolą zielonogórskiej policji, która zadba o bezpieczeństwo na czas trwania pierwszej akcji charytatywnej “Biegam – pomagam”. Po zakończeniu półmaratonu nastąpi dalsza część imprezy, na scenie głównej pojawią się zespoły muzyczne oraz gwiazda wieczoru Ewa Jach wykonawczyni utworu “Mamy czas” czy ” Nie boję się”. Całość zwieńczy pokaz sztucznych ognii.
 
Wszystkie informacje dotyczące biegu oraz trasa półmaratonu “Pierwsza Zielonogórska Połówka – coś więcej niż półmaraton” są dostępne na stronie organizatorów polmaraton.zgora.pl
 
 

Autor: Jan Ratajczak

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close