niedziela , 4 Grudzień 2016
Home / Sport / Piłka Nożna / Miś: „W szatni było ostro”
fot. www.sxc.hu
(fot. www.sxc.hu)

Miś: „W szatni było ostro”

– W końcu okazało się, że potrzebni są rezerwowi.
– Tak, w tamtym sezonie mieliśmy takiego Michała Kojdera, który wchodził z ławki i odciążał Emila Drozdowicza. W tym meczu okazało się, że Piskorski i Maślenik potrafili włożyć cegiełkę do tego zwycięstwa w tej drugiej połowie, kiedy wszyscy „wyciągnęli szable”. Możemy się teraz cieszyć z trzech punktów.

– Przy straconych golach pretensje do obrony miał bramkarz. Udało się to załagodzić w przerwie?
– Było trochę ostro w szatni. Wojtysiak i Pawliczak wprowadzali za dużo dezinformacji. Nie było komunikacji i współpracy z Twarowskim. Bramki padły z niczego. Jedna z rzutu wolnego, który sami wykonywaliśmy. Udało się to opanować. Były trochę nerwowe ruchy u nas na ławce rezerwowych. Analizowałem z moim asystentem, ale mimo sugestii powstrzymałem się ze zmianą Tomka Pawliczaka i okazało się, że on obudził się w drugiej połowie i dość fajnie zagrał. Paweł Wojtysiak też się otrząsnął. Dobrze, że Łukasz Twarowski wytrwał do końca, bo w przerwie prosił o zmianę z powodów bólów żołądkowych. Chwała wszystkim, że wytrzymaliśmy ten mecz i zdobyliśmy 21. punkt.

– Bardzo często po indywidualnych akcjach widać brak sił u Jeremicza. Jakie może być na to rozwiązanie?
– Jeremicz jest zazwyczaj słabo przygotowany wydolnościowo. Jest to chłopak, którego trzeba gonić do ciężkiej pracy, a on tego nie lubi. Są momenty, w których potrafi pociągnąć i sam wygrać mecz. Są także inne momenty jak ta w drugiej połowie, gdzie stoi i „pasie się”. Powiedziałem mu wprost, że ma 10 minut szansy i jeżeli podejmie rękawicę to zostanie na boisku, a jeżeli nie to „dostanie wędkę” i zejdzie. Dobrze, że wykorzystał to.

  Autor: Kamil Kolański

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close