Home / Sport / Koszykówka / „Odbiliśmy się po Turowie” – koszykarze po meczu z Anwilem
fot. Jan Ratajczak
Mihailo Uvalin i Adam Hrycaniuk (fot. Jan Ratajczak)

„Odbiliśmy się po Turowie” – koszykarze po meczu z Anwilem

Mihailo Uvalin (Stelmet Zielona Góra) przyznał, że początek spotkania dla jego zespołu był bardzo trudny. Zielonogórzanie mieli ogromne kłopoty w obronie, a goście szybko zdobywali kolejne punkty. Z czasem to jednak Stelmet przejął kontrolę nad spotkaniem i nie oddał jej do końca. Dla trenera najważniejsza w tym meczu była rotacja, dzięki której niektórzy zawodnicy mogli nieco odsapnąć.

Mihailo Uvalin

Milija Bogicević (Anwil Włocławek) potwierdził, że Stelmet był drużyną zdecydowanie lepszą. Nastrój trenera gości oddają słowa: „Musielibyśmy mieć naprawdę dobry dzień, a Stelmet bardzo słaby, żeby mieć szansę na wygraną w tym meczu”.

Milija Bogicević

Kamil Chanas (Stelmet Zielona Góra) krótko i zwięźle zaznaczył, że najważniejsza była gra rotacyjna i zwycięstwo. Według „Chasana” Anwil lekko zaskoczył zielonogórzan grą strefą.

Kamil Chanas

Łukasz Koszarek (Stelmet Zielona Góra) również przyznał, że drużyna gości miała pomysł na to spotkanie. Kapitan zauważył, że początek meczu był trudny. Kluczowa jednak była druga kwarta, która dodała zespołowi animuszu. Zawodnik także zwrócił uwagę na intensywność meczy w fazie TOP 6.

Łukasz Koszarek

Przemysław Zamojski (Stelmet Zielona Góra) podobnie jak koledzy z zespołu wypowiedział się na temat strefy postawionej przez Anwil. „Zamoj” podkreślił, że zespół zielonogórski dobrze spisywał się w obronie. Ponadto wszyscy zawodnicy dostali szansę gry, co też pozwoliło odpocząć najbardziej eksploatowanym graczom.  

Przemysław Zamojski

Piotr Pamuła (Anwil Włocławek) bez ogródek powiedział, że Stelmet jest zespołem zdecydowanie lepszym i przewyższającym Włocławek o klasę.

Piotr Pamuła

Autor: Radio Index

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close