Home / Sport / Koszykówka / Jeden faworyt odprawiony, teraz PGE Turów Zgorzelec, z którym zagra Mokros
Stelmet BC - Polski Cukier Toruń (foto: MK)

Jeden faworyt odprawiony, teraz PGE Turów Zgorzelec, z którym zagra Mokros

Jeszcze bez Jarosława Mokrosa walczył Stelmet BC Zielona Góra we wczorajszym ćwierćfinale Pucharu Polski z Polskim Cukrem Toruń.  Mecz z udziałem Mistrzów Polski otwierał pucharowe zmagania w warszawskiej Arenie Ursynów.

Podopieczni Artura Gronka przełamali serię trzech porażek z rzędu, wygrywając z ekipą  Jacka  Winnickiego 79:55. W zespole biało-zielonych prym wiedli dwaj Czarnogórcy. Nemanja Djurisić rzucił 18 pkt., a Vladimir Dragicević 13. Zielonogórzanie od początku postawili rywalom twarde warunki. Do przerwy prowadzili 12-oma punktami, a po zmianie stron jeszcze powiększyli przewagę.  W końcówce na parkiecie mogli pojawić się już nawet młodzi gracze: Wojciech Majchrzak i Kamil Zywert. Stelmet dobrze dzielił się piłką. Mistrzowie Polski zanotowali 17 asyst. Szkoleniowiec zielonogórzan cieszył się z zespołowości i dobrej skuteczności w rzutach spod kosza. Przed sobotą do poprawki pozostają rzuty wolne i z dystansu. W półfinale Stelmet zmierzy się z PGE Turowem Zgorzelec, który wczoraj pokonał King Szczecin 60:58. Początek jutrzejszego półfinału 15:15. Finał zaplanowano w niedzielę na 17:45.

Mokros od początku zmagań przebywa z zespołem w Warszawie, ale w piątek otrzymał już licencję na grę i wystąpi w sobotnim meczu przeciwko Turom. 27-latek podpisał kontrakt do końca sezonu. Ostatnio występował w Enerdze Czarnych Słupsk.

 

Polski Cukier Toruń – Stelmet BC Zielona Góra 55:79 (14:22, 16:20, 18:22, 7:15)

Punkty dla Stelmetu: Djurisić 18, Dragicević 13, Kelati 11, Florence, Zamojski 7, Koszarek 6, Gruszecki 3, Moore, Zywert 2, Majchrzak 0

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close