niedziela , 20 Sierpień 2017
Home / Sport / AZS: / Zaciąg ze Świnoujścia i nie tylko
siatkówka: AZS Uniwersytetu Zielonogórskiego - Bielawianka Bester Bielawa (miejsca 5-8) (foto: MK)

Zaciąg ze Świnoujścia i nie tylko

Za miesiąc przygotowania do rozgrywek II ligi rozpoczną siatkarze AZS-u Uniwersytetu Zielonogórskiego. Akademicy po raz pierwszy zagrają pod wodzą trenera Wiktora Zasowskiego.

Na pierwszych przedsezonowych zajęciach zielonogórzanie spotkają się 25 sierpnia i dwa razy dziennie będą trenować na obiektach Uniwersytetu Zielonogórskiego. Wiktor Zasowski opowiada o zawodnikach, których udało się pozyskać.

Po kilku latach do Zielonej Góry wraca Seweryn Smętek, bardziej na przyjęcie. Z nowych osób jest przyjmujący Kuba Skadorwa, który przychodzi do nas grać i studiować z Norwida Częstochowa. Podobną drogą idzie Patryk Rogowski, który przychodzi ze Szkoły Mistrzostwa Sportowego ze Świnoujścia. To również będzie przyjmujący, podobnie jak Kacper Skrobot. Mamy mały zaciąg znad morza. Jest w naszym zespole Wojtek Porzalski, też spod skrzydeł trenera Dobka. To są fajne osoby, które zebrały trochę doświadczenia w II lidze. Z Olimpii Sulęcin przychodzi do nas Mateusz Stefanowicz na pozycję rozgrywającego.Wiktor Zasowski, trener siatkarzy AZS UZ

Ten ostatni zastąpi na rozegraniu Mariusza Matusewicza. Ponadto pojawią się jeszcze młodzi: przyjmujący Kamil Rajchel i Sebastian Groblewicz za Krystiana Biczyka na ataku. Grającym asystentem Wiktora Zasowskiego będzie, tak jak już mówiliśmy, środkowy Robert Bitner, który po kilku sezonach powraca do Zielonej Góry. Do obsadzenia pozostaje jeszcze pozycja libero. Trener nie planuje łączyć obowiązków prowadzenia z zespołu z graniem. Zielonogórzanie poszukują jeszcze doświadczonego gracza na tę pozycję. W odwodzie pozostaje młodzież m.in. Jan Nowakowski. Pierwszy mecz sezonu akademicy rozegrają 30 września w Oławie z Olavią.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Komentarze

X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close